Minimalne pobjede Hajduka i Lokomotive, Rijeka uvjerljiva

Evropska liga, drugo pretkolo, prve utakmice

Minimalne pobjede Hajduka i Lokomotive, Rijeka uvjerljiva

E. Škorić

Splitski Hajduk je dosta teško stigao do pobjede u prvom meču drugog pretkola Evropske lige.

 Splićani su na Poljudu ugostili makedonski Turnovo i na kraju pred praznim tribinama upisali 2:1 pobjedu.

Rano su domaći stigli u vodstvo. Marko Bencun je bio sjajan u skoku nakon osam minuta igre i loptu poslao u mrežu Makedonaca nakon ubačaja Marija Pašalića.

Krajem poluvremena treća ekipa makedonskog prvenstva iz protekle sezone dolazi do poravnanja. Kouassi je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Blaževski je bio siguran s bijle tačke.

U 79. minuti Mario Maloča na asistenciju Dine Mikanovića zabija za 2:1 pobjedu "bilih", koji će u Skoplju za sedam dana pokušati izboriti prolaz u treće pretkolo. I ostali hrvatski klubovi bili su uspješni. Rijeka je deklasirala Prestatyn s Walesa rezultatom 5:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hat-trick je postigao Leon Benko, a po jedan Vedran Jugović i Damir Zlomislić. Evropski debi imala je zagrebačka Lokomotiva, koja je s 2:1 slavila u Minsku protiv Dinama. Strijelci su bili Šitum u 11., te Mišić u 41. minuti. Jedini gol za Bjeloruse postigao je Veselinović u 62. minuti.

Evropska liga, 2. pretkolo, prva utakmica:
Hajduk - Turnovo 2:1 (Bencun 8, Maloča 79 / Blaževski 45+1-11m)
Dinamo Minsk - Lokomotiva Zagreb 1:2 (Veselinović 62 / Šitum 11, Mišić 41)
Rijeka - Prestatyn 5:0 (Benko 19, 23, 59, Jugović 67, Zlomislić 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.