Minimalne pobjede lisabonskih klubova

Minimalne pobjede lisabonskih klubova

Edmir Škorić

Nogometaši lisabonskih klubova, Benfice i Sportinga, ostvarili su večeras minimalne pobjede u utakmicama četvrtog kola portugalske Primeire.

Benfica je nastavila nizati pobjede. Na da Lužu je minimalno savladana Vitoria iz Guimaraesa. Dvama pogocima iz penala Oscara Cardoza donijeli su im sigurnu prednost do odlaska na odmor. Tek je Silva u 62. minuti smanjio rezultat, no domaći igrači do kraja utakmice nisu ispustili ranije stečenu prednost.

Benfica je sada odmah iza Porta sa dva boda manje (Porto ima 12), dok je Vitoria ostala na tri boda, uz tri poraza i jednu pobjedu.


Do prve "trice" stigao je Sporting. Lisabonsko zeleni teško su slavili na gostovanju kod Ferreire. Michel je postigao dva gola (5. i 55.) i činilo se da Sporting nastavlja rezultatsku krizu. A onda potpuni preokret. Izmailov smanjuje u 77. minuti, dvije minute kasnije poravnava Elias, a Van Wolfswinkel u 85. minuti pogađa za veliko slavlje gostiju, koji ni sami nisu vjerovali u pobjedu poslije golova Michela u prvih sat vremena.

Primeira, 4. kolo:

Benfica - Guimaraes 2:1 (Cardozo 33 - penal, 45 - penal/ Silva 62)
Ferreira - Sporting L. 2:3 (Michel 5, 55/ Izmailov 77, Elias 79, Van Wolfswinkel 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.