Mino Raiola zarađuje uvjerljivo najviše novca po transferu
Foto - EPA

Kontroverzni agent

Mino Raiola zarađuje uvjerljivo najviše novca po transferu

M. Šljivak

Nizozemsko-italijanski agent Mino Raiola zarađuje najviše novca po transferu.

Kontroverzni agent brine se o karijeri nekoliko zaista velikih svjetskih zvijezda (Erling Haaland, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimović) i uzima zaista ogromne provizije za svaki dogovor.

Prema istraživanjima magazina Forbes, Raiola je uzima uvjerljivo najviše novca po transferu, a prosječno zaradi gotovo 800.000 funti za svaki posao.

Raiola vodi brigu o karijerama za čak 77 fudbalera. Njihova ukupna vrijednost je 799 miliona funti, a imaju ugovore vrijedne nešto više od 613 miliona funti.

Ovom agentu je od provizija uzeo 61 milion funti, a iza sebe je ostaio sve ostale menadžere koji dduše imaju više klijenata.

Oglasi

Tako je poznat Jorge Mendes uzeo više novca za provizije (75 miliona funti), kao i Jonathan Barnett (103 miliona), ali oni imaju mnogo više fudbalera.

Barnettu ima čak 673 potpisana klijenta Mendez 149 pa zbog toga imaju mnogo manji prosjek zarade po transferu.

Mendes je za svaki dogovor prosječno bogatiji za nešto više od pola miliona funti, a Barnett uzima 'samo' 153 hiljade funti po transferu.

Mino Raiola i ovog ljeta ima poprilično uzbudljivo ljeto. Gianluigi Donnarumma je postao novi član PSG-a, dosta se priča o odlasku Paula Pogbe u isti tim, a njegova zlatna koka je Erling Haaland.

Ovaj agent na kraju bi mogao imati vrlo uspješno ljeto koje bi mu moglo donijeti još dosta novca na računu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi