Mino Raiola 'uhvaćen' na pregovorima o još jednom velikom transferu
Foto - Twitter

Stigao je da završi posao

Mino Raiola 'uhvaćen' na pregovorima o još jednom velikom transferu

Midhat Šljivak

Kontroverzni agent Mino Raiola imat će ponovo veoma uzbudljivo ljeto kada su transferi u pitanju.


Nizozemsko-italijanski menadžer već godinama unazad žari i pali transferima širom Evrope, a tako će biti i ovog ljeta.

Nekoliko njegovih fudbalera klijenata promijenit će klubove, a tokom prijelaznog roka zastupat će i zvijezdu Udinesea Rodriga De Paula.

Brigu o karijeri argentinskog veznjaka vodi Augustin Jimenez, ali je Raiola dobio ulogu posrednika u pregovorima sa brojnim evropskim ekipama koje su zainteresovane za njegove usluge.

Raiola je danas uhvaćen na ulicama Udina. Navodno je došao da završi transfer Rodriga De Paula, a njegov novi klub bi mogao biti Atletico Madrid.

Jorgandžije su spremne platiti cifru od 45 miliona eura koliko Udinese traži za 27-godišnjeg fudbalera i Raiola je došao da završi posao.

Sigurno je da će mu i posredništvo u ovom poslu donijeti ozbiljnu zaradu, a bit će novca i od transfera ostalih fudbalera koji su sa njim pod ugovorom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Paul je u Udineseu od 2016. godine. Došao je međutim trenutak za nove izazove i njega ćemo vjerovatno gledati u dresu Atletica.

Argentinac je u prethodnih pet godine odigrao 184 utakmice za Udinese i postigao je 34 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi