Gradski derbi sa samo četiri stranca: Ostali su "najhrabriji"

Sankcije učinile svoje

Gradski derbi sa samo četiri stranca: Ostali su "najhrabriji"

H. Zilić

Počela je nova sezona u bjeloruskoj Vyshhaya ligi.

Bjelorusija je nedavno dobila sankcije i sportisti te klubovi iz ove zemlje imaju zabranu nastupa na ino sceni zbog ratnih dešavanja u Ukrajini i invazije Rusije čiji je saveznik i Bjelorusija.

Bjeloruski fudbal je u središte javnosti došao prije dvije godine kada su jedini igrali fudbal u vrijeme pandemije koronavirusa, a ova sezona otvara se gradskim derbijem između Minska i Dynamo Minska.

Trenutni rezultat je 0:1, a ono što je primjetno u rosterima ekipa su samo četiri stranca. U redovima Minsk FC-a to je ruski golman Kozlov, a kod Dynama u sastavu su Crnogorac Bakić, Slovenac Valenčić i Brazilac Orinho.

Bjeloruski klubovi su prethodnih sezona imali dosta stranaca. Bilo je tu igrača iz Ukrajine, Armenije, Kazahstana, Uzbekistana, Srbije, Hrvatske, Senegala, Gane, Bosne i Hercegovine..., ali pomenute sankcije za Bjelorusiju okrenule su novi list kada je u pitanju sport u ovoj državi, a posebno fudbal.

Top Komentari

plemic
najhrabriji ili najveći pareljupci?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi