Minsk otkinuo bod Zagrebu, remi HSV-a i Medveda

Minsk otkinuo bod Zagrebu, remi HSV-a i Medveda

Midhat Šljivak

Dvije  utakmice rukometne Lige prvaka odigrane su večeras,a u oba susreta pobjednika nije bilo.

U grupi D, Zagreb je na gostovanju u Minsku kod Dinama osvojio samo bod odigravši 27:27, a kako su odigralli ovu utakmicu na kraju mogi biti i zadovoljni jednim bodom.

Dinamo je na poluvremenu imao prednost 14:11, ali je u nastavku Zagreb uspio stići do pobjede ponajviše zahvaljujući Josipu Valčiću, koji je i bio najefikasniji rukometaš Zagreba sa šest golova. Kod Dinama Pavel Atman je zabio sedam golova.

HSV našeg Enida Tahirovića remizirao je na domaćem parketu sa Čehovskim Medvedima, a kao i onaj u Minsku susret je  završen rezultatom 27:27.

Imao je HSV tri gola prednosti na poluvremenu 15:12, ali su u drugom poluvremenu Medvedi zaigrali mnogo bolje, te su sasvim zasluženo došli do jednog boda.

Hans Lindberg je za domaći tim postigao 10 golova, kao i na drugoj strani Dmitry Kovalev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije