Miodrag Ješić potpisao za Al-Ahly

Srbijanski stručnjak pred novim izazovom

Miodrag Ješić potpisao za Al-Ahly

S. Grebović

Bivši trener FK Sarajevo pronašao je novi angažman i to u Libiji.

Al Ahly važi za jedan od najvecih klubova iz grada Benghazija.

Ješić je doveden i najavljen kao veliko ime u ovom klubu. Treba istaći da je sa bivšim trenerom Sarajeva u stručnom štabu i njegova desna ruka Srđan Tekijaški.

Tim sa Koševa vodio je u sezoni 2015/2016 na 17 zvaničnih utakmica, a osim Sarajeva vodio je između ostalih OFK Beograd, Partizan, CSKA Sofiju, Slaviju iz Sofije, Litex i Budućnost Podgoricu, a imao je epizode u egipatskim i emiratskim klubovima.

Sa Partizanom se okitio duplom krunom u Srbiji sezone 2006/2007.

Što se tiče ostalih trofeja, osvojio je još titulu prvaka Bugarske, kao i Kup te zemlje, bio je prvak i Libana i Mijanmara, a osvojio je i afričku Ligu prvaka 2001. godine sa tunižanskom ekipom Sfaxien.

Otkaz u bordo timu je dobio nakon poraza od Slobode na Koševu (0:3) u okviru Kupa BiH i nakon loše sezone u tom momentu kada je Sarajevo zaostajalo osam bodova za timom sa Tušnja koje je bilo lider.

Top Komentari

anga
Ima da im j**e znanje ... daj Boze da opstanak izbore.... al ako dovede one svoje marsijane i onog kruza ili kako se vec zove...tad im je.... ispadanje zagarantovano
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi