Miodrag Ješić više nije trener FK Sarajevo!

Razlaz s Ješićem

Miodrag Ješić više nije trener FK Sarajevo!

M. Šljivak

Miodrag Ješić više nije trener FK Sarajevo.

Rukovodstvo bordo tima je sporazumno raskinulo saradnju sa srbijanskim stručnjakom nakon nešto slabijih rezultata na početku drugog dijela sezone.

Nakon poraza od Slobode na Koševu (3:0) u susretu Kupa Bosne i Hercegovine, odlučeno je da se saradnja s Ješićem raskine, te će tim s Koševa u ostatak sezone ući s novim trenerom. Klub će preuzeti Almir Hurtić, koji je bio prelazno rješenje i prije dolaska Ješića na Koševo.

"Nažalost, ostvareni rezultati na početku proljetnog dijela takmičarske sezone 2015/16 nisu bili zadovoljavajući. Posljednja utakmica donijela je izuzetno lošu igru našeg tima, kao i lošu atmosferu unutar svlačionice zbog čega su šef stručnog štaba Miodrag Ješić i Upravni odbor kluba dogovorili sporazumni raskid ugovora", kazao je Predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica i dodao da se klub rastao sa  Ješićem u prijateljskoj atmosferi i bez ikakve štete po klub.

 "Moram istaći da nije bilo govora o bilo kakvoj isplati basnoslovnih odšteta, niti bilo kakvih radnji koje bi išle na štetu našem klubu. Ovim potezom Upravni odbor želi donijeti pozitivnu promjenu u sportskom segmentu kluba", rekao je Kusturica.

Aktuelni prvak BiH daleko je od prvog mjesta nakon 21 odigranog kola. Za vodećom Slobodom zaostaju čak osam bodova i teško će odbraniti naslov najboljeg tima BiH, a od istog tima su ispali iz Kupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije