Dešava li se Penarandi ono čega su se navijači Sarajeva i pribojavali?
FOTO: FK Sarajevo

Fudbaler iz Venecuele nije igrao protiv GOŠK-a

Dešava li se Penarandi ono čega su se navijači Sarajeva i pribojavali?

Admin Čaušević

S obzirom na reputaciju i pediger Adalberto Penaranda je možda i najveća zvijezda prijelaznog roka u Premijer ligi, ali navijači Sarajeva još uvijek čekaju na velike stvari od fudbalera iz Venecuele.

Penaranda je u dosadašnja tri nastupa Premijer lige skupio oko sat vremena igre, dok u duelu protiv GOŠK-a nije ni nastupio što je probudilo određenu bojazan među pristalicama Bordo kluba.

Ovaj 26-godišnjak je na Koševo stigao poslije dugog perioda neigranja pošto ga njegov prethodni klub Boavista nije mogao registrovati uslijed zabrane transfera.

S toga je bilo za očekivati da će bivšem članu Watforda trebati neko vrijeme da se vrati u takmičarsku formu te počne opravdavati ulogu velikog pojačanja.

Međutim, Simon Rožman je poslije meča nad GOŠK-om otkrio ono što navijači Sarajeva definitivno nisu željeli čuti jer se dešava ono čega su se i pribojavali.

Oglasi

Naime, trener Bordo kluba je kazao Penaranda povrijeđen i upravo iz tog razloga je propustio meč protiv Gabeljana, ali Slovenac nije želio otkrivati više detalja o samom fizičkom stanju fudbalera iz Venecuele.

Penaranda je vezao tri utakmica, ušao je sa klupe u tri meča i pokazao zavidnu tehniku, ali je još uvijek bez učinka u takmičarskim mečevima.

Navijači Sarajeva se svakako nadaju da nekadašnji član Udinesea neće završiti u kolotečini zbog povreda pa se može reći da reprezentativna pauza za njega dolazi u pravo vrijeme.

Imat će Penaranda dvije sedmice da pokuša sanirati povredu te se vrati normalnom trenažnom procesu jer navijači Bordo kluba od njega očekuju velike stvari u nastavku sezone.

Podsjećanja radi, pobjednički niz FK Sarajevo je zaustavljen u Gabeli nakon što je meč sa GOŠK-om završen 2:2, a gosti iz prijstolnice su uspjeli nadoknaditi dva gola zaostatka golovima Ajdina Hasića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon reprezentativne pauze Bordo tim će na Koševu dočekati Zrinjski, bit će to možda i idealna prilika da se vidi da li Sarajevo ove sezone može ući u borbu za titulu ili ne.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
najveća zvijezda prelaznog roka, po transferu četiri stotine eura. haha
2 5
Edis_91
Kakva titula igra nula sinoc bez ideje samo nabijanje lopte.....imali su srece sto im gosk nije dao jos koji gol daj boze da bude bolje ali je ono sinoc slaboodbrana suplja nista
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi