Miralem Pjanić je večeras saopštio veliku odluku za karijeru
Foto - Screenshot

Zanimljiva izjava bh. veznjaka

Miralem Pjanić je večeras saopštio veliku odluku za karijeru

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) na dobar je način otvorio sezonu u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bh. veznjak prije nekoliko dana je pojačao ekipu Al Sharjaha, a u debiju je pogodio s 11 metara u pobjedi svog tima od 3:0.

Pjanić je odradio odličan meč. Dominirao je na sredini terena i nakon utakmice je bio zadovoljan utakmicom koju je odradio. Istakao je kako se još navikava na vrijeme i novi grad.

"Najbitnija je pobjeda. Sretan sam zbog gola. Tu sam tek 2-3 dana, adaptiram se na novi dom, novo vrijeme. Nije lagano jer je vrućina velika. Bit će to dobro u narednom periodu", rekao je Pjanić i dodao je:

"Sretan sam što sam došao ovaj klub. Vjerujem da imamo ekipu za osvajanje lige i svih mogućih trofeja. Donio sam veliko iskustvo i saigrači mogu računati na mene".

Oglasi

Cilj su trofeji. Al Sharjah je kandidat za sami vrh tabele.

"Moj je cilj da slavimo na kraju sezone. Prethodnih godina sam osvajao trofeje i želim to ovdje nastaviti. Imam mentalitet pobjednika. Sezona je duga, bit će teško, ali kao što sam rekao, bit ću spreman za ovu sezonu".

Pjanić je otkrio i zašto je došao u Emirate, a izjavom je potvrdio da namjerava u klubu ostati u narednim godinama.

"Odabrao sam tim jer su me stvarno željeli. Projekat mi se dopao. Trener ima pobjednički mentalitet. Ovdje sam došao da ostanem dugo, volim ovu državu i mjesto. Želim pomoći iskustvom mladim igračima. Mogu računati na mene", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Pjanić je u bogatoj karijeri pored Barcelone odakle je došao u Emirate igrao još za Juventus, Bešiktaš, Romu, Lyon i Metz.

Top Komentari

SarajFK
Od malih nogA za njih navija. Dedo mu prico o tom klubu i tako ih i on zavolio
6 12
BaboBih
Opet ovi novinarcici na ovom portalu pokazuju da ih Vico Gico guzi kako hoce, lizu mu supcic ko sladoled. Zasto ne objavite da je Pjanic kritikovao potez da se igra sa rusijom, da Zukanovic poziva na bojkot.. ne to nije bitno... pizde prodane
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti