Mladi igrači u Barceloni imaju pravi nadimak za Pjanića

Ne igra, ali je cijenjen

Mladi igrači u Barceloni imaju pravi nadimak za Pjanića

A. Čaušević

Miralem Pjanić možda ne igra, ali ga mladi igrači u Barceloni izuzetno cijene i poštuju.

Ronald Koeman je ove sezone dao priliku nekolicini mladih igrača, a posljednji koji je zablistao je Ilaix Moriba. On je bio i strijelac protiv Osasune.

Moriba je dobio priliku u drugom poluvremenu i to na poziciji koju igra upravo Pjanić, ali bh. reprezentativcu to nije previše smetalo.

Nakon utakmice Pjanić je objavio zajedničku fotografiju s Moribom s čestitikom na uspjehu pokazavši da uopšte nije zavidan svojim mlađim saigračima.

U odgovoru na objavu 17-godišnji Kamerunac je otkrio i nadimak koji vrlo vjerovatno mlađi igrači koriste za Pjanića.

Oglasi

"Hvala puno, moj profesore", napisao je Moriba.

Dok je igrao za Romu Pjanić je nosio nadimak Mali princ, u Juventusu je potpuno sazrio, odigrao je mnoge velike utakmice, ima pregršt iskustva i zbog njegovog fudbalskog znanja ovakav nadimak uopšte nije iznenađenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom 60 miliona eura. Karijeru je počeo u francuskom Metzu, a još je nosio dresove Lyona, Rome i Juventusa.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je do sada odigrao 98 utakmica na kojima je postigao 14 golova, a bio je član generacije koja se 2013. godine plasirala na Svjetsko prvenstvo na kojem je i on igrao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Muralem uhvatio priliku da se slika i uzme autogram od Moribe. A i šta će drugo mora imati neku uspomenu
2 13
SonPen1946
Djeca uce od njega kako ne treba igrati!
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi