Barcelona se ne može tako lako riješiti Pjanića
Foto - EPA

Suočavaju se sa ogromnim gubicima

Barcelona se ne može tako lako riješiti Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić ove sezone nije u milosti trenera Barcelone Ronalda Koemana.

Bh. veznjak kod nizozemskog stručnjaka ima veoma malu minutažu i sve se više spominje njegov odlazak iz redova katalonskog kluba.

Međutim, prodaja Pjanića je problem za Barcu jer bi svaka prodaja ispod 45 miliona eura tokom ljeta značila gubitak za tim sa Camp Noua.

Pjanić je po papirima plaćen 60 miliona eura na ugovor od četiri godine i to znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura.

Zbog toga je za Barcelonu jedino isplativo da se nađe tim koji bi Pjanića kupio za 45 miliona eura i jedno na taj način bi Barca izbjegla gubitke u potencijalnom transferu.

Ako Pjanić napusti klub za manju cifru na kraju sezone katalonski tim će imati negativan bilans u knjigama od 15 miliona eura za naredne tri sezone i to je svakako veliki problem za ekipu koja već ima finansijske probleme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. veznjak je već u nekoliko navrata isticao da nema namjeru da napusti Camp Nou nakon samo jedne sezone i bez obzira na to što nije u prvom planu kod Koemana, neće biti nikakvo iznenađenje ako na kraju Pjanić i ostane član Barcelone.

Pjanić je ove sezone nastupio 28 puta, a njegova trenutna vrijednost je 28 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Bolje im je prodati ga pošto poto ako uspiju naći kakve budale kao što je Juve našao njih a nebi im bilo loše ni da ga daju besplatno samo da ga se riješe
3 14
Noone
Samo ih guzi pijanke
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi