Dešavanja sa jutrošnjeg treninga Barcelone zapečatila Pjanićevu sudbinu na Nou Campu!

Neplaniran završetak

Dešavanja sa jutrošnjeg treninga Barcelone zapečatila Pjanićevu sudbinu na Nou Campu!

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je u novu sezonu ušao sa visokim očekivanjima i opravdanom nadu da će konačno dobiti priliku u Barceloni.

Pjanić je odradio odlične pripreme, pridobio je Xavijevu pažnju i trener Barcelone je odlučio da ga zadrži u ekipi što je nekoliko puta javno ponovio.

Ipak, kada je sezona počela stvari su se promijenile, ali na gore. Bh. reprezentativac nije dobio ni minut, tačnije sve je mečeve odgledao sa klupe.

U ponedjeljak se pojavila iznenađujuća vijest da će Pjanić nastaviti karijeru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon ponude Sharjaha FC.

Da je taj posao završen i da je pitanje kada će biti potvrđen govori i scena sa jutrošnjeg treninga Barcelone pred meč Lige prvaka sa Viktorijom Plzen.

Oglasi

Naime, Pjanić nije uopšte bilo u trening kampu Joan Camper i samim tim nije ni trenirao sa ekipom što je jasan znak da odlazi.

Posljednje vijesti govore da će bh. reprezentativac još danas otputovati u UAE, poslije čega slijedi ustaljena procedura, odnosno ljekarski pregledi i potpis ugovora.

Sasvim je jasno da za Pjanića počinje nova avantura i to daleko od najveće svjetske fudbalske pozornice gdje je proveo praktično cijelu karijeru.

Popularnog Mireta više nećemo gledati u Ligama petice, ali i Ligi prvaka gdje je igao dugi niz godina kao član Rome, Juventusa, Barcelone i Bešiktaša.

Sa Sharjahaom će potpisati ugovor na tri godine. Špekuliše se da bi po sezoni trebao zarađivati tri miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Jel to moguće da su odyebali Panjića??hihihihihi
2 4
pitariistok
Kad i tamo bude na klupi...ccc sta sebi covjek uradi sa karijerom. U Juventusu TITO u Barseloni baco flase sa vodom na pauzi onoj na poluvremenu. A sad ode u Emirate....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi