Pjanić u UAE ne odlazi za basnoslovnu cifru, u Barceloni je zarađivao daleko više

Transfer sve izvjesniji

Pjanić u UAE ne odlazi za basnoslovnu cifru, u Barceloni je zarađivao daleko više

A. Čaušević

Miralem Pjanić se odlučio da egzotičnu destinaciju u godinama kada ulazi u jesen karijere. 

Pjanić napušta Barcelonu. Xavi je ubjeđivao javnost da je zadovoljan bh. reprezentativcem i da ga želi zadržati, ali do sada mu nije dao ni minute.

Bh. veznjak je cijelog ljeta bio na izlaznim vratima Barcelone, bez obzira što bi Xavi o njemu govorio u hvalospjevima, jasno je kako je klupsko rukovodstvo imalo druge planove.

Nekoliko puta je Fali Ramadani dolazio na Nou Camp gdje se upravo razgovaralo o sudbini bh. reprezentativac koji je sezonu počeo u Barceloni.

Međutim, kako su utakmice prolazile, a prilike za igru nije bilo i Pjanić je počeo razmišljati o odlasku. Na kraju je stigla finansijski jako primamljiva ponuda.

Mediji u Španiji su ubijeđeni da će Pjanić uskoro potpisati ugovora sa klubom Sharjah FC te će tako sa svoje 32 godine karijeru nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Oglasi

Neki izvori tvrde da je bh. veznjaku ponuđen trogodišnji ugovor, dok se spominje i 2+1 opcija. Barceloni će navodno inkasirati 3 miliona eura.

Cure detalji i oko plate koju bi Pjanić mogao zarađivati u novom klubu. Špekuliše se o cifri od 3 miliona eura godišnje što je praktično duplo manje nego u Barceloni.

Ovo ljeta su objavljenje plate igrala Barcelone. Prema tim izvorima bh. veznjak je bio među plaćenijim sa iznosom od 8 miliona neto.

Pjanićev dolazak u katalonskog giganta prije dvije godine je trebao biti šlag na tortu jedne velike karijere, međutim to se nije desilo.

Sada se bivši veznjak Juventusa i Rome nalazi pred posljednjim velikim ugovorom u karijeri, a neki izvori tvrde da bi još danas trebao otputovati u UAE.

Top Komentari

Klicko
Moj Pjanke glupan si ako pristaneš na ovo.Yebi im mamu,uzmi im svaki cent.Tvoje je to
4 0
denimen9
Xavi: Pjanić je dobar igrač, možda ga budem koristio u rotaciji. Mediji u Bih: HVALOSPJEVI. ccc u kakvoj zabludi žive Bosanci i Hercegovic što se tiče nogometa, pa to je nevjerovatno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi