)
Pjanićev san postaje košmar: Nije dobio ni euro, ne zabija, ne asistira, a sada i ne igra

Je li odlazak Pjanića u Barcelonu promašaj?

Pjanićev san postaje košmar: Nije dobio ni euro, ne zabija, ne asistira, a sada i ne igra · Komentar

Admin Čaušević

Post ‏Miralema Pjanića bez pogotka traje 15 mjeseci i obzirom na njegov status kod Ronalda Koemana taj period bi mogao potrajati. 

Posljednji gol Pjanić je postigao još u oktobru 2019. godine. Tada je bio član Juventusa. Bianconeri su igrali protiv Bologne, a Mire im je svojim golom donio pobjedu 2:1.

Ljetos je svoj dolazak u Barcelonu predstavio kao ispunjenje sna. Trebao je biti samo jedan od elemenata revolucije na Nou Campu. Ali kako vrijeme odmiče tako se san pretvara u košmar.

"Za mene se ostvario san. Sretan sam i ponosan, ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih roditelja, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Nikad ne zaboravljam odakle sam krenuo. Barcelona je jedan od najvećih klubova na svijetu, a biti dio ovog kluba je i najveća stepenica u fudbalu za svakog igrača. Uspjeh ne dolazi sam od sebe, već samo uz veliki rad, trud i vjeru da se u životu sve može postići. A, ovo je i dokaz", rekao je Pjanić prije pola godine.

A tih pola godine su bili daleko ispod očekivanja. Tačnije, potpuno razočarenje. Do sada je računajući sva takmičenja na terenu proveo 40 % minuta od maskimalnog broja koliko je mogao odigrati, preciznije 1029 minuta.

Oglasi

Ukupno 21 nastup u svim takmičenjima i ono što je posebno poražavajuće, ali i itekako zabrinjavajuće - rubrike za golove i asistencije su potpuno prazne. Istina, zabio je Pjanić u penal seriji protiv Real Sociedada, međutim golovi u izvođenju penala ne ulaze u zvaničnu statistiku.

Pjanić je niz bolnih udaraca, najbolniji do sada, pretrpio u meču Kupa Kralja kada je cijeli meč odgledao s klupe. Čini se da mu Koeman još nije oprostio promašeni penal protiv Cornelle.

Rekapitulacija Pjanićevih prvih šest mjeseci u Barceloni pokazuje da je dolazak na Nou Camp za sada promašaj. Dojam je i da našeg veznjaka i Koeman "ne miriše" te više vjeruje lokalcu Sergiju Busquetsu i zemljaku Frenkijeu De Jongu.

Problem za Mireta predstavlja što nema kontinuiteta u nastupima. Svojim iskustvom i znanjem bi sigurno bio od koristi kada bi uvezao nekoliko utakmica u niz, ali Koeman razmišlja drugačije.

Pjanić je na Nou Camp stigao s reputacijom jednog od najboljih veznjaka svijeta, a Nizozemac na klupi ga gleda potpuno drugim očima što je neshvatljivo pošto je 30-godišnjak svojim karakteristikama idealan tip igrača za Barceloninu filozofiju.

Barcelona midfielder Pjanic: I don't understand why Koeman doesn't use me  more often

Vrijeme pokazuje da se prve glasine da je razmjena Pjanića i Arthura Mela bio prije svega obični posao kako bi se izbjegli gubici i "ispeglali" finansijski izvještaji kako u Barceloni tako i u Torinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada već spominjemo novac, Pjanić od Barcelone još uvijek nije dobio ni euro. Plate na Nou Campu se isplaćuju u dvije rate, u januaru i junu. Finansijska situacija je toliko loša da januarske rate još uvijek nema.

Ukupni Barcin dug iznosi milijardu i 173 miliona eura. Nema velikih izlaznih transfera, nema zarade od ulaznica te se samim tim nema odakle isplatiti dug. Ponos Katalonije je poput "pijanog milijardera", ni bankrot nije daleko. A odlazak najvećeg ikada, Lea Messija, je iza ugla. Ostalo je još nekoliko mjeseci. Tek tada za Barcelonu dolaze pravi problemi. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felee
Samo ga pljuje naš narod po komentarima i ismijava,a sta ja frajer u zivotu ostvario mnogi ne mogu na igrici..Mire sretno sta god bilo.
50 5
hame
Ne mozes danas znati igrati fudbal a sutra ne, Pjanic je kvalitetan igrac sve ostalo su okolnosti.
41 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi