Arapski komentator u delirijumu: Pjanić postigao novi gol u Emiratima

Sharjah upisao novu pobjedu

Arapski komentator u delirijumu: Pjanić postigao novi gol u Emiratima

E. Ganibegović

U 4. kolu Premijer lige Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Sharjah je s 3:0 savladao Khorfakkan.

Nakon prvih 45 minuta igre na semaforu je stajalo 1:0, a gol za vodstvo domaće ekipe je u 16. minuti postigao Caio.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 49. minuti, prednost je povećao Luanzinho.

Deset minuta kasnije na scenu stupa naš sjajni veznjak Miralem Pjanić i postiže pogodak za konačnih 3:0.

Mire je u padu uspio da dobro zahvati loptu i pogodi dalji ugao golmana Al Hosanija, a reakcija arapskog komentatora je bila sjajna. Pogledajte.

Oglasi

Miralem Pjanić je inače tri minute prije postignutog gola zaradio žuti karton, a igru je uz ovacije publike napustio u 84. minuti kada ga je zamijenio Suroor.

Za Pjanića je ovo treća utakmica u dresu novog tima i na svakoj je direktno učestvovao u golu. Na debiju protiv Bani Yasa (3:0) postigao je gol za 2:0 s 11 metara, zatim je u trijumgu nad Ajmanom (2:3) upisao asistenciju, te danas postigao pogodak. 

Nakon četiri odigrane utakmice Pjanićev Al Sharjah je vodeći na tabeli s 12 bodova uz gol razliku 11:2. U narednom kolu Pjanić i ekipa će u goste kod Al-Jazire koja je danas u 94. minuti s igračem više ispustila pobjedu kod Bani Yasa, završilo je 1:1.

Premijer liga UAE, 4. kolo:

Al Sharjah - Khorfakkan 3:0 (Caio 16', Luanzinho 49', Pjanić 59')

Promo

Top Komentari

Mowzilla
Jedva moj Mire...
1 2
pitariistok
Arapski ultrasi...white kodex hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti