Pjaniću se dešava ono što je najmanje želio!

Nevjerovatan maler

Pjaniću se dešava ono što je najmanje želio!

A. Čaušević

Miralem Pjanić je ljetos napustio evropski fudbal te se odlučio za egzotičinu destinaciju. 

Pjanić je odradio odlične pripreme sa Barcelonom, ali bez obzira što je Xavi bio za njegov ostanak bh. reprezentativac je napustio Nou Camp.

Kada je shvatio da neće igrati ili da će imati minimalnu minutažu iskusni veznjak se odlučio za transfer te je potpisao za Sharjah FC iz UAE.

Nova pustolovina za svojevremeno jednog od najboljih veznjaka svijeta je počela odlično. Zabio je dva gola te upisao asistenciju u uvodnim mečevima.

Ipak, minulog vikenda mu se desilo ono što je najmanje želio. Protiv Al-Wasla se povrijedio i igru je napustio u 28. minuti.

Pjanića su i ranijih godina povrede vrlo često znale usporiti kada bi igrao odlično, a to mu se nažalost desilo i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U ponedjeljak je radio testove, a interesantno da dan kasnije još uvijek nema informacija da li će moć igrati finale Predsjedničkog kupa u petak.

Sharjah će igrati protiv Wahde utakmicu za trofej, a prema posljednjim informacijama iz UAE-a šanse da Pjanić zaigra u tom meču su 50:50.

Prilikom dolaska u novi klub 32-godišnjak je jasno poručio da mu je cilj osvajati trofeje i povreda za njega sigurno dolazi u pogrešno vrijeme.

Ipak, za nadati se kako povreda nije ozbiljnije prirode te da će Pjanić svoje prvo finale u novom klubu dočekati spreman.

Top Komentari

Dinouz
Ne mogu se oteti utisku da je mogao mnogo vise napraviti u karijeri, samo da je bio posveceniji i da nije napustao italiju, al eto...nesportski nacin zivota najavio je njegov prerani sumrak...a mogao je i dalje biti na vrhunskom nivou...steta za njega a i nas fudbal...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi