Miralem Pjanić poručio svima koji kritikuju Allegrija: "Nemate pojma"
Foto - EPA

Bh. fudbaler o bivšem treneru i kritikama

Miralem Pjanić poručio svima koji kritikuju Allegrija: "Nemate pojma"

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) je u bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao za sedam klubova, a četiri godine bio je član torinskog Juventusa.

Za velikana iz Torina 32-godišnji bh. veznjak nastupao je od 2016. do 2020. godine i u tom periodu je osvojio četiri naslova prvaka Italije te je postigao 22 pogotka u 178 nastupa.

U tri od četiri sezone Pjanića je s klupe vodio Massimiliano Allegri. Ovaj stručnjak danas je na velikom udaru italijanskih medija zbog loših rezultata torinskog tima i mnogi vjeruju da je greška što ga je rukovodstvo kluba nakon dvije godine vratilo na klupu.

I dosta je navijača protiv 55-godišnjeg trenera. Ne mogu više da gledaju loše nastupe voljenog tima i komentari na društvenim mrežama su žestoki.

U odbranu Allegrija stao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. On svog bivšeg trenera smatra jednim od najboljih na svijetu.

"Allegrija kritikuju nekompetentni ljudi. Gospodin Max je fenomen, među najboljim je trenerima svijeta i oni koji ga kritikuju nemaju pojma o fudbalu", rekao je Miralem Pjanić.

Allegri ima podršku rukovodstva kluba. Oni jasno ističu kako iskusni trener nije jedini krivac za loše igre kluba i da bi se mnogi igrači trebali zapitati kako će dalje.

Juventus se nalazi pred eliminacijom iz Lige prvaka. Izvjesno je da torinski velikan neće završiti ispred Benfice i PSG-a i trebat će im pravo čudo da se nađu među 16 najboljih timova Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvenstvu se stvari još daju ispraviti. Bianconeri su osvojili samo 13 bodova iz devet utakmica i zauzimaju skromno osmo mjesto na tabeli.

Ipak, sezona u Seriji A je duga. Dovoljno je vremena da se sve sredi i da se krene prema vrhu tabele.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Hahahaahah pa mater ti jbm ti si kompetentan?! Zgadio si mi se sa onim slavljem kad si presao u barsu i nisam te mogao smisliti al sam vremenom oprostio prije svega što te bošnje retardirane ovoliko vrijeđaju. Al drugu šansu si uprsko s ovim. Da ti meni kažeš da nisam kompetentan jel familiju ti jbm u picku da ti jbm glupu. Znači slušaj degenu, kratko i jasno, onaj ko alegrija smatra stručnjakom JE GLUP!!!
1 5
Edin Merlin
Slažem se ali i Pjanke se “nudi” Juventusu..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi