Miralem Pjanić ušao u historiji nastupom za Barcelonu protiv Villarreala

Tek 14. igrač koji je igrao i s Ronaldom i s Messijem

Miralem Pjanić ušao u historiji nastupom za Barcelonu protiv Villarreala

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone za vikend su na svom terenu pobijedili Villarreal sa 4:0, a za katalonski klub debitovao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Pjanić je ovog ljeta stigao u Barcelonu iz Juventusa, te je u nedjelju upisao zvanični debi u dresu katalonskog kluba. Bh. veznjak je stigao kao veliko pojačanje na Camp Nou i sigurno je da se od njega mnogo očekuje u nastavku sezone.

Barcelona je lagano savladala Žutu podmornicu sa 4:0, a Pjanić je šansu dobio u finišu utakmice. Jasno je da još uvijek nije u najboljoj formi jer je propustio veći dio priprema zbog koronavirusa, ali lagano ide na svoj nivo.

Pjanić se našao u centru pažnje nakon ove utakmice jer je postao tek 14. fudbaler na svijetu koji je imao priliku da igra u istoj ekipi s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Ronaldom je sarađivao dvije godine u Juventusu, a sada ima šansu da s Messijem vodi Barcu ka novim uspjesima. Prije njega samo 13 igrača su imali šansu da u karijeri igraju s Messijem i Ronaldom.

Takvu privilegiju, pored Pjanića, imali su Fernando Gago, Gabriel Heinze, Gerard Pique, Andre Gomes, Angel Di Maria, Carlos Tevez, Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Henrik Larsson, Nelson Semedo, Ezequiel Garay, Deco i Martin Caceres.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ali je prvi igrač koji je igrao s messijem, Ronaldom i dzekom svaka čast brate
5 2
IsmarMirza
Artur?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi