Mircea Lucescu nakon 12 godina napustio Shakhtar

Rumunski stručnjak napustio ukrajinsku ekipu

Mircea Lucescu nakon 12 godina napustio Shakhtar

Endin Čaušević

Rumunski stručnjak Mircea Lucescu danas je napustio Shakhtar Donetsk nakon što je s ovom ekipom osvojio titulu Kupa Ukrajine.

Shakhtar je danas u finalu ukrajinskog kupa bio bolji od Zoryje Luhansk sa 2:0. Oba gola za ekipu Shakhtara postigao je napadač Oleksandr Hladkiy. Ipak, navijači ukrajinske ekipe nisu imali puno razloga za slavlje nakon osvajanja još jedne titule.

Naime, dosadašnji trener Mircea Lucescu objavio je da je ovo za njega bila zadnja utakmica na klupu Shakhtara. Lucescu je na klupi Shakhtara proveo čak 12 sezona, te je s ovom ekipom osvojio 22 titule.

On je ušao u historiju ukrajinske ekipe kao najuspješniji trener, a medijima nije želio otkriti šta planira u budućnosti. Mnogi vjeruju da će se Lucescu penzionisati nakon odlaska iz prvaka Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi