Mirko Radovanović završio fudbalsku karijeru
Foto: Profutbal.sk

Oprostio se emotivnim pismom

Mirko Radovanović završio fudbalsku karijeru

Srbijanski fudbaler Mirko Radovanović, kojeg bh. javnost najviše pamti po nastupima za Željezničar i Zvijezdu, odlučio je završiti svoju karijeru u 30. godini života.

U razgovoru za SportSport.ba, Radovanović je otkrio kako se odlučio u potpunosti posvetiti porodičnom životu, te da će se u budućnosti možda vratiti fudbalu u nekoj drugoj ulozi. 

"Želim i koristim priliku da se zahvalim svim saigračima, trenerima, navijačima, medijima, agentima ali i prijateljima koje sam sticao za vrijeme karijere, jer to je veliko bogatstvo. Danas završavam sa aktivnim igranjem fudbala, i drago mi je što to činim punog srca i čistog obraza. Trudio sam se da budem dobar čovjek i pravi profesionalac. Bilo je nezaboravnih i prelijepih trenutaka, koji se ne mogu izbrisati. Naravno, bilo je i onih ružnih i tužnih dešavanja, ali to je fudbal i to ide s njim", započeo je Mirko Radovanović, te nastavio:

"Žao mi je što u fudbalu ima dosta 'prljavštine' zbog čega dosta mladih i perspektivnih momaka ne može da se razvije i napravi karijeru. Drago mi je sto sam vidio obje strane medalje u fudbalu i kroz to naucio dosta stvari u životu. Ostat će mi u vječnom sjecanju Grbavica i Željo, osvajanje titule, Kupa, Manijaci i paklena atmosfera. Bio sam u šampionu Slovacke Trenčinu, gdje sam proveo jednu godinu u super klubu nakon Želje. Od ostalih klubova gdje sam igrao moram spomenuti svoj matični Borac Čačak, Smederevo, Radnički Kragujevac, Mladost Lučani, Mladi Radnik i bila je kratka epizoda u Finskoj u Oulu. 

Od trenera sa kojim je sarađivao posebno poštovanje ima prema Petru Šegrtu, koji ga je trenirao u Zvijezdi.

"Izdvojio bih trenere koji su mi doprinijeli da stasam kao igrač i čovjek. Prvi trener mi je bio Aleksandar Ivković, a tu su Slavko Vojičić, Amar Osim... Veliku dužnost imam prema Petru Šegrtu, koji mi je dosta pomogao i kojeg mnogo poštujem. Sada želim da odmorim i rashladim glavu od fudbala, te da se posvetim svojoj porodici i roditeljima koji su prolazili kroz sve ovo zajedno sa mnom. Možda se opet nekada vidimo na zelenom terenu u nekoj drugoj ulozi. Hvala svima", zaključio je Mirko Radovanović, koji je posljednju sezonu proveo u Slogi iz Požege.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi