„Mirko smeće, otac ti se u grobu okreće"

Primitivne uvrede na račun Mirka Hrgovića

„Mirko smeće, otac ti se u grobu okreće"

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirko Hrgović nalazi se zaista na meti najprimitivnijeg vrijeđanja od strane navijača u Hrvatskoj.

Bivši fudbaler Hajduka i nosilac priznanja „Hajdučko srce“, kojeg Torcida dodijeljuje najpožrtvovanijem igraču, danas brani boje u Dalmaciji omrženog zagrebačkog Dinama.

Hrgoviću Torcida nikada nije oprostila prelazak u Hajduk, ali s druge strane mu Bad Blue Boysi nikad nisu oprostili što je na Maksimir došao iz Hajduka, pa se često nalazi na udaru oba navijačka tabora.

U nedjeljnom susretu između Hajduka i Dinama na Poljudu, navijači splitske ekipe su na krajnje primitivan način vrijeđali Hrgovića, između ostalog uzvikujući mu: „Mirko smeće, otac ti se u grobu okreće..."!?

Nakon susreta, vidno potreseni Hrgović nije imao previše živaca komentarisati ovakvo „navijanje“, koje se može smatrati samo sramotnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.