Mirnes Buza prvi trener iz Kaknja sa UEFA Pro licencom
Kakanj je dobio trenera sa UEFA Pro licencom

Bivši trener Mladosti i Rudara

Mirnes Buza prvi trener iz Kaknja sa UEFA Pro licencom

D. Kurbegović

Kakanj je dobio prvog trenera sa UEFA Pro licencom. Naime Mirnes Buza bivši nogometaš Čelika i zvanično je postao vlasnik Profi licence, što će svakako njemu, ali i Rudaru iz Kaknja mnogo značiti u narednom periodu.

Buza trenutno obnaša funkciju sportskog direktora i koordinatora za sport u kakanjskom Rudaru. Ovaj rođeni Zeničanin je kao trener u tri navrata radio u Rudaru iz Kaknja, a kao trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja, ostvario je tada historijski rezultat ostvarivši plasman u 1.ligu FBiH.

Zanimljivo Buza je stažirao u talijanskom SPAL-u, inače članu Serie A i to zahvaljujući Jasminu Kurtiću prvotimcu tog kluba.

Za Buzu i njegov klub kakanjski Rudar ovo će svakako biti od velike važnosti, a očekuje se da Mirnes u narednim sezonama bude više na trenerskoj klupi, te prenese svoje iskustvo i na mlađe igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi