Bojkot navijača ostaje do usvajanja novog statuta

Mirnom šetnjom upozorili odgovorne na stanje u Čeliku

D. Kurbegović

Prije današnje utakmice Premijer lige BiH na Bilinom polju između Čelika i Metalleghea, navijači Čelika mirnom šetnjom danas su još jednom upozorili odgovorne u i oko kluba, da ne namjeravaju da se vrate na stadion do ispunjenja njihovih uslova.

Navijači Čelika popularni "Robijaši" zajedno sa NGG "Za Čelik" već dvije sezone bojkotuju utakmice Čelika na Bilinom polju, oni traže usvajanje novog statuta po članskom modelu, jedan član-jedan glas, te potpisivanje reprograma duga, gdje će garant biti Grad Zenica.

Više stotina ljubitelja crno-crvene boje danas su kroz centar grada šetnjom i navijanjem skrenuli pažnju i ponovo upozorili na katastrofalno stanje u klubu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oni kažu da se nogomet igra radi navijača, a ne radi političkih podobnih ljudi i onih koji imaju cilj okoristiti se od ponos svih Zeničana. Dug NK Čelik je preko 12 miliona KM, a još nikad niko nije odgovarao za brojne malverzacije u Čeliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi