Skandal u Švicarskoj: Stevanović ni kriv ni dužan izazvao "cunami"

Mnogi su u nevjerici

Skandal u Švicarskoj: Stevanović ni kriv ni dužan izazvao "cunami"

A. Čaušević

Ljubitelji fudbala u Švicarskoj su u nevjerici nakon skandaloznog izbora posljednjih dana. 

Navijači Servettea su komentarima preplavili kanale na društvenim mrežama organizacije FL Švicarske koja rukovodi profesionalnim takmičenjima u toj zemlji.

Mongi su bijesni, a mnogi razočarani, skandaloznim izborom kandidata za najboljeg igrača godine. Na listi objavljenih nije bilo Miroslava Stevanovića.

Stevanović je najbolji svjetski asistent, barem u ozbiljnim fudbalskim ligama. Do sada je skupio 15 ligaških asistencija, baš kao i Thomas Muller iz Bayerna.

Nakon što je objavljena lista kandidata prvi se oglasio Servette sa komentarom da je "najbolji asistent svijeta u prvenstvu Švicarske".

Oglasi

Nakon toga su objavili i kratki video klip Thierryja Henryja kako izgovara riječ "bizarno", također aludiravši da je izbor bio bizaran.

"Lako je kritikovati ligu, ali u ovom slučaju presudili su glasovi", branio je izbor menadžer komunikacija FL Švicarske, Philippe Guggisberg.

Inače, postoje tri kategorije glasača. Prvi se odnose na trenere i kapitene klubova iz prvog i drugog ranga, drugi na pet selektora reprezentacija Švicarske, treći su odabrani novinari.

Svi s pravom glasa su imali zadatak da do 3. novembra nominuju po tri kandidata tako što su dodjeljivali od 3 do 1 boda izabranim. Finalisti su na kraju Bazelov Arthur Cabral, Christian Fassnacht iz Young Boysa i Zurichov Antonio Marchesano.

Poređenja radi u cijeloj 2021. godini Stevanović (8 golova i 21 asistencija) je imao bolju statistiku od dvojice finalista, Marchesana (18 golova, 7 asistencija) i Fassnachta (9 golova i 11 asistencija), ali ni to mu nije bilo dovoljno za najuži izbor.

Top Komentari

haris1000
Pa jel dobio makar koji glas,valjda je neko od tih neznalica morao to vidjeti
1 0
user1622267171
Ne trebaju mu izbori, Miroslav je majstor, majstori ne zive od individualnih nagrada vec od poteza i od statusa légende, koju je on vec stekao. Samo naprijed kralju...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi