Mirsad Ramić: Ostavili smo Tuzlu na -4, idemo sada u Konjic radovati se

Junak Igmana

Mirsad Ramić: Ostavili smo Tuzlu na -4, idemo sada u Konjic radovati se

Eldar Ganibegović

Junak današnje pobjede Igmana, Mirsad Ramić, nakon utakmice na Tušnju govorio je za SportSport i ne krije zadovoljstvo nakon velike pobjede protiv Cityja.

U posljednjoj utakmici 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine Igman je kao gost slavio protiv Tuzla Cityja s 2:1 i napravio veliki korak ka ostanku u ligi.

Vodio je domaći tim na poluvremenu preko Pantelića, no Denković i Ramić su u drugom dijelu donijeli preokret gostima iz Konjica i velika tri boda.

Mirsad Ramić, koji je postigao gol za preokret i pobjedu, nakon utakmice je dao izjavu za SportSport i nije krio zadovoljstvo.

"Znali smo ovdje kad dođemo da će biti teška utakmica. Znamo u kakvoj smo situaciji mi i Tuzla. Svaki bod je dobro došao. Uzeli smo tri boda koja nama mnogo, mnogo znače u bvorbi za ostanak. Ostavili smo Tuzlu na -4. Idemo sada za Konjic radovati se", istakao je on.

"Idemo u Ugljevik poslije Zvijezde da ovjerimo ovu pobjedu i sigurno da smo s tom pobjedom skoro ostali u ligi", najavio je meč 30. kola, pa dodao:

Oglasi

"Bio sam u nekoj golgeterskoj krizi. Sigurno nije bilo lako ni izvesti penal u ovakvoj sitauciji gdje znaš da te ova tri boda mogu ostaviti u ligi. Idemo završiti ovo do kraja pošteno i radovati se s našim navijačima."

Bio je ovo ukupno šesti pogodak Mirsada Ramića ove sezone u WWin ligi Bosne i Hercegovine. Tom učinku dodao je i tri asistencije.

Igman je sada na desetom mjestu s 31 bodom. Tuzla City se nalazi mjesto niže s 27 i u veoma je teškoj situaciji.

City sada ima užasno težak raspored. U preostala četiri kola igrat će protiv Željezničara (G), Borca (D), Zrinjskog (G) i Veleža (D), te ništa ne zavisi od njih čak i da u svim pobijede.

U narednom kolu Igman gostuje kod Zvijezde 09 i tu sigurno da mora ići na tri boda da uplovi u mirnu luku, pred mečeve sa Željezničarom (D), Borcem (G) i Zrinjskim (D).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo igra se 3. i 4. maja (po tri utakmice) dok u nedjelju petog maja zbog Vaskrsa nema utakmica. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi