Mirsad Ramić ostavio GOŠK u igri: Protiv jačih ekipa smo motivisaniji, vjerujem u opstanak

Pogodio mrežu svog nekadašnjeg kluba

Mirsad Ramić ostavio GOŠK u igri: Protiv jačih ekipa smo motivisaniji, vjerujem u opstanak

S. Mlaćo

GOŠK je jučer došao do boda na svom terenu protiv Željezničara (1:1). Plavi su imali vodstvo, ali u drugom dijelu mnogo bolji je bio GOŠK koji ima za čime da žali.

Remi GOŠK-u donio je Mirsad Ramić, napadač koji se gotovo stalno upisuje u listu strijelaca protiv Željezničara i Sarajeva.

Ovaj put je to učinio sa 11 metara, a Vedran Kjosevski nije imao nikakve šanse da spasi svoju mrežu.

"Najvše smo zadovoljni igrom u drugom poluvremenu, jer smo bili bolj od Željezničara. Imali smo igru i stali na loptu, te nismo nabijali. Ipak, svjesni smo da moramo puno bolje, no protiv Želje morate biti zadovoljni remjem", priča Ramić.

"Nadam se da će Željezničar izboriti plasman u Europu, Amar je posložio stvari i to se vidi. Što se tiče nas, protiv Željezničara smo uzeli četiri boda, Sarajeva također četiri, Širokog Brijega jedan, a to su timovi iz samog vrha. Motivisaniji smo protiv jačih ekipa i ja sam onda željniji dokazivanja. Potrebna nam je jedna pobjeda i da se definitivno uključimo u tu borbu za opstanak, te dodatno 'zakuhamo' situaciju".

U GOŠK-u vjeruju u opstanak.

"Zvijezda 09 nam bježi četiri boda i sa njima ćemo se boriti za opstanak. Došao nam je i novi trener koji ima iskustva sa ekipama u borbi za opstank u Hrvatskoj, pa se nadamo da ćemo na kraju ipak izboriti opstanak. Predati se sigurno nećemo", dodao je Ramić za SportSport.ba.

Ramić je ove sezone u dresu GOŠK-a postigao šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi