FK Željezničar osvojio samo bod u Gabeli!

GOŠK se spasio poraza

FK Željezničar osvojio samo bod u Gabeli!

Midhat Šljivak

GOŠK i Željezničar remizirali su (1:1) u susretu 24. kola Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme meča u Gabeli svojim većim dijelom je bilo skromno. Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su imali veći posjed lopte, a ozbiljnije šanse je imao gostujući tim.

Ermin Zec je prvi prijetio golu iz slobodnog udarca sa vrha kaznenog prostora, ali njegov lukavi pokušaj odlazi pored gola.

U 28. minuti još jedan slobodnjak za goste. Ovog puta je šutirao Bogičević, a Kozić je fantastično odbranio.

Tri minute kasnije Željezničar je poveo. Mujezinović je sjajno proigrao Ermina Zeca, a ovaj pogađa za prednost tima sa Grbavice od 0:1.

GOŠK je nakon primljenog gola preuzeo loptu. Bili su konkretniji, ali nisu uspjeli da stvore pravu šansu. Zato je Ermin Zec u 38. minuti umalo i drugi put pogodio, no ovaj put je bio neprecizan.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao i ostalo je 0:1 nakon prvog poluvremena.

U nastavak je GOŠK ušao agresivnije i ofanzivnije, a napadi su im se isplatili već u 56. minuti. Kjosevski ruši Ereiza u kaznenom prostoru, sudija Bilbija pokazuje na bijelu tačku, a Mirsad Ramić pogađa za 1:1.

Nakon ovog gola uslijedio je period nešto mirnije igre. Željo je preuzeo loptu na svoju stranu, a GOŠK je šanse čekao iz kontri. Malo je međutim pravih šansi bilo, iako su oba tima imala opasnih situacija pred protivničkim golom.

Ostalo je do kraja 1:1. Rezultat je to koji ne odgovara nijednom timu, posebno ne GOŠK-u koji je četiri boda od zone za opstanak. Željo sa druge strane nastavlja borbu za plasman u Evropu.

Premijer liga, 24. kolo:

GOŠK - Željezničar 1:1 (Ramić 56'p/ Zec 31')

NK GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Gržan, Đajić, Raguž, Vukoja, Ramić, Hasanović, Kovačić.

FK Željezničar: Kjosevski, Pavić, Šabanadžović, A. Zec, Krpić, Mujezinović, E.Zec, Stanić, Bogičević, Hajdarević, Sipović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jogabonito
Generalno gledajuci,Zeljeznicar se popravlja od kada je trener A.Osim .Mislim da bi isti slucaj bio i sa reprezentacijom B i H.
0 12
ZeljeznicarSampion
Kad su ponovo pustili snimak dosudjenog penala vidjelo se da nije ni dohvatio Veca, ko kaze suprotno il je corav il kompleksas
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi