Mirvić ispao uprkos pobjedi
Mirvić je odigrao cijeli susret

Belgijski kup, četvrtfinale

Mirvić ispao uprkos pobjedi

Damir Mirvić, novopečeni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je za naš nacionalni tim debitovao u Rijecu, ostvario je večeras sa svojim Roeselareom pobjedu nad Cercle Bruggeom (2:1), ali ipak nije uspio izboriti plasman u polufinale belgijskog kupa.

Mirvićeva ekipa slavila je rezultatom 2:1, no to nije bilo dovoljno da anuliraju zaostatak iz prvog meča, kada su poraženi rezultatom 0:1. Cercle Brugge je prošao dalje zbog gola postignutog u gostima. Oba pogotka za Roeselare postigao je hrvatski internacionalac Ivan Perišić (8. i 78. minut), dok je odlučujući gol za goste djelo Srebrenikova (34. minut). Naš reprezentativac odigrao je cijeli susret.

U drugom večerašnjem revanš susretu četvrtfinala belgijskog kupa Kortrijk i Mechelen su odigrali bez golova (0:0), a dalje je prošao Mechelen zbog minimalne pobjede u prvom meču (1:0). Ranije su plasman u polufinale izborili Lierse i Genk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije