"Mirza Delibašić je jedan od mojih idola"

Vellimir Perasović za K1/SportSport.ba

"Mirza Delibašić je jedan od mojih idola"

Pobjednik šestog memorijalnog turnira "Mirza Delibašić" je momčad turskog viceprvaka Efes Pilsena. Efes je u finalu bio bolji od Budućnosti sa 75:69, te tako u Istanbul odnio trofej u čast našem najvećem sportisti svih vremena.

Novi trener Efes Pilsena Velimir Perasović je nakon meča istakao kako je zadovoljan igrom svog tima, jer su pripreme još u toku, a nedostaje mu i sedam reprezentativaca koji se nakon Mundobasketa još uvijek nisu priključili timu.

"Mirza Delibašić je jedan od mojih idola i uvijek rado dođem u Sarajevo. Čast je osvojiti turnir koji nosi ime po njemu. Što s etiče same utakmice moram reći da je bila teška, Budućnost je u ovom trenutku spremnija od nas jer se sprema za kvalifiacije za Euroligu, ali sve u svemu zadovoljan sam", rekao je Perasović nakon meča za SportSport.ba.


Nakon završetka turnira smo porazgovarali i sa direktorom KK Bosna Admirom Bukvom, koji je jedan od najzaslužnijih što se turnir uopšte odigrao uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi naš kompletan sport.

"Zadovoljan sam turnirom i igrama prikazanim na njemu. Jedino čime nisam zadovoljan to je posjeta u dvorani, koja je zaista premala u odnosu na ono što je Mirza Delibašić dao našoj košarci. Osim Ministarstva kulture i sporta kantona Sarajevo niko drugi nije podržao organizaciju turnira i održavanja turnira naredne godine je zaista upitno", rekao je Bukva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti