Mirza Mustafić dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga
Veznjak Sarajeva igrat će protiv Francuske i Belgije

Veznjak FK Sarajevo

Mirza Mustafić dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga

Midhat Šljivak

Veznjak FK Sarajevo Mirza Mustafić dobio je poziv u reprezentaciju Luksemburga, potvrđeno je za SportSport.

Mirza Mustafić iza sebe ima jako dobru sezonu u FK Sarajevo. 25-godišnji veznjak je imao zapažene nastupe u Bordo dresu koji su na kraju sezone nagrađeni na zaista sjajan način.

Mustafić se izborio za poziv u reprezentaciju Luksemburga. Selektor ove selekcije Luc Holtz odlučio ga je pozvati za prijateljske utakmice protiv Francuske i Belgije koje se igraju početkom juna.

Luksemburžani će 5. juna gostovati u Francuskoj, a tri dana kasnije za Euro će spremati selekciju Belgije i Mustafić će imati priliku da se dokaže na terenu protiv fudbalskih velesila.

Veznjak FK Sarajevo rođen je u Luksemburgu. U ovoj zemlji je i započeo karijeru u mladom timu Racinga, prije odlaska u francuski Metz, a zatim i Bourssiju iz Monchengladbacha.

U profesionalnoj karijeri nastupao je za drugi tim ovog njemačkog bundesligaša, te ekipu Elversberga, da bi prije dolaska u FK Sarajevo nastupao za poznati luksemburški tim Fola Esch.

Oglasi

Mustafić je prethodno nastupao za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Sakupio je 14 nastupa za kadetsku i juniorsku reprezentaciju.

Ipak, kako je postalo jasno da nije među kandidatima za seniorski tim naše zemlje, odlučio se prihvatiti poziv države u kojoj je rođen i imat će šansu da se pokaže na velikoj sceni.

Fudbal u Luksemburgu je u velikom napretku. Pokazuju to rezultati u prethodnom periodu kada su razbili i reprezentaciju Bosne i Hercegovine rezultatom 4:1, a imali su još nekoliko veoma zapaženih i dobrih utakmica.

Mirza Mustafić je ove sezone u dresu Sarajeva ukupno odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima, postigao je četiri pogotka i upisao je jednu asistenciju.

Mirza Mustafić
Mirza Mustafić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

28 nastupa
23 kao starter
9 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
4 golova

Njegovi dobri nastupi nedavno su nagrađeni novim ugovorom. Ekipa s Koševa s njim je produžila saradnju do ljeta 2025. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Kako stvaru fudbalu stoje zadnje 2-3 godine Luksemburg je uspjesnija reprezentacija od BiH.
2 0
user1675926959
Bit će dobar par sa Selimović Vahidom iz Želje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi