Misimović asistirao, Džeko zabio dva gola
Džeko je dva puta pogodio mrežu Bochuma

Bundesliga, 19. kolo

Misimović asistirao, Džeko zabio dva gola

Bosanskohercegovački reprezentativci ponovo su u centru pažnje njemačke Bundeslige. U 19. kolu elitnog razreda tamošnjeg fudbala, briljirali su Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, koji su najzaslužniji za trijumf njihovog Wolfsburga protiv Bochuma 2:0.
Upravo su naša dvojica reprezentativaca režirali akciju iz 21. minuta u kojoj je Misimović asistirao, a Džeko rutinski matirao gostujućeg golmana Daniela Fernandesa za prednost od 1:0.
I Sejad Salihović je odigrao zapaženu ulogu u remiju Hoffenheima kod M'Gladbacha.

U finišu susreta Džeko je i drugi put pogodio mrežu Bochuma za konačnih 2:0, što je bio sedmi pogodak našeg internacinalca u Bundesligi. Džeko je svojim golovima osigurao nova tri boda popularnim vukovima i proboj na sedmo mjesto bundesligaške tabele. Tandem Misimović – Džeko konstatno su terorisali odbranu Bochuma, a posebno je bio nadahnut Misimović koji odigrao briljantno protiv svog nekadašnjeg kluba.





Lider Bundeslige, Hoffenheim tek u finišu susreta uspio se spasiti poraza na gostovanju u Mechengladbachu. Domaći su poveli u 44. minuti golom Baumjohanna, a konačnih 1:1 postavio je Brazilac Wellington u 89. minuti susreta. Zanimljivo, Brazilac je u igru ušao samo tri minute ranije, a mrežu je zatresao nakon akcije u kojoj je učestvovao i naš Sejad Salihović. Naime, bh. reprezentativac je centrirao sa desne strane, Marvin Compper je loptu proslijedio do Wellingtona, a ovaj iz neposredne blizine zabija za 1:1 i ostanak Hoffenheima na liderskoj poziciji.    

Važnu gostujuću pobjedu ostvarili su fudbaleri Stuttgarta u Leverkusenu. Gomes je goste doveo u vodstvo u 3. minuti. Na 0:2 povosio je Hitzlsperger topovski udracem iz slobodnjaka u 51. minuti. Nadu domaćem timu da mogu do bod(ov)a ostavio je Kiessling u 67. minuti. Ipak, Gomes je svojim drugim pogotkom u 75. minuti povisio na 1:3, a u posljednjim trenucima utakmice vidjeli smo još dva gola. Prvo je Khedira povisio na 4:1, Charisteas je samo nekoliko sekundi kasnije postavio konačnih 2:4.

Gostujuće bodove osvoji je i Koln, koji su remizirao kod Eintrachta za koji ni danas nije igrao Zlatan Bajramović. Oba pogotka za jarčeve postigao je Slovenac Milivoje Novaković. Dramatičnu utakmicu odigrali su Karslruhe i HSV. Gosti su vodili sa 2:0, ali se KSC uspio spasiti te pogotkom Freisa u 92. minuti stići do pobjede.  

Rezultati
Arminia Bielefeld – Hertha 1:1, Schalke 04 – Werder 1:0, Karlsruhe – HSV 3:2, Bayer – Stuttgart 2:4, M'Gladbach – Hoffenheim 1:1, Eintracht Frankfurt – Koln 2:2, Wolfsburg – Bochum 2:0.

Poredak
Hoffenheim 39 bodova, Hertha 37, Hamburger SV 36, Bayern 35 (-), Bayer 33, Stuttgart 31, Wolfsburg 30, Dortmund 30 (-), Schalke 30, Werder 26, Koln 24, Eintracht 20, Hannover 20 (-), Arminia 18, Karlsruher 16, Bochum 14, Energie 13 (-), Borussia (M) 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.