Misimović asistirao, Džeko zabio
Džeko proslavlja sedmi gol ovog proljeća

Bundesliga, 23. kolo

Misimović asistirao, Džeko zabio

Bosanskohercegovački tandem u dresu Wolfsburga, Zvjezdan Misimović – Edin Džeko, režirali su još jedan trijumf popularnih vukova i najzaslužniji su za 12-ti trijum njihovog kluba i proboj na diobu drugog mjesta.

Wolfsburg je danas pred domaćim navijačima minimalnim rezultatom 1:0 savladali Karlsruhe, a pogodak odluke djelo je nešeg reprezentativnog dvojca. Misimović je asistirao, a Džeko zabio pobjednosni gol u 38. minuti za svoj 12-ti ovosezonski i sedmi gol u proljetnom dijelu šampionata Njemačke.    

Džeko je odigrao cijeli susret, dok je Misimović igru napustio u 82. minuti, a umjesto njega u igru je ušao Alexander Esswein.



Energie Cottbus, za koji nastupa naš Ivan Radeljić na domaćem terenu nije uspio zaustavili lidera, a Hertha je slavila pobjedu rezultatom 3:1. Domaći su poveli golom Cegdasa Atana u 21. minuti, ali je onda na scenu stupio ukrajinski internacionalac Andrej Voronin koji je sa tri gola osigurao trijumf i zadržavanje liderske pozicije, ali sada sa četiri boda prednosti u odnosu na pratioce. Radeljić je igrao do 76. minuta na poziciji desnog beka, a umjesto njega je ušao Branko Jelić.  

Hoffenheim, bez povrijeđenih naših internacionalaca Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića nije uspio savladati Werder pred domaćim navijačima. Mreže su mirovale (0:0), a jesenji prvak polako gubi dah za liderom iz Berlina u utrci za šampionsku titulu.

Rezultati 23. kola
Schalke – Koln 1:0
Hoffenheim – Werder 0:0
Bayern – Hannover 5:1
Energie Cottbus – Hertha 1:3
Wolfsburg – Karlsruhe 1:0
Stuttgart – Dortmund 2:1
M'Gladbach – HSV 4:1

Tabela

Na tabeli vodi Hertha sa 46 bodova, a dalje slijede: Hohhenheim 42, Bayern 42, Wolfsburg 42, HSV 42, Stuttgart 39, Schalke 37, Bayer Leverkusen 36 (utakmica manje), Borussia Dortmund 33, Werder 29, Koln 29, Hannover 24, Eintracht Frankfurt 23 (-), Bochum 21 (-), Arminia Bielefeld 20 (-), Energie Cottbus 20, M'Gladbach 19, Karlsruhe 17.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.