Misimović i Muslimović osvojili kineski FA Cup

Veliki uspjeh

Misimović i Muslimović osvojili kineski FA Cup

Nakon naslova u Bundesligi sa Wolfsburgom, Zvjezdan Misimović osvojio je drugi trofej u svojoj karijeri. 

Rekorder po broju nastupa za bh. nacionalni tim, te bivši Zmaj Zlatan Muslimović danas su sa svojim Guizhou Renheom osvojili FA Cup Kine.

Guizhou Renhe bio je apsolutni autsajder protiv tima Guangzhou Evergrande koji je aktualni azijski i kineski prvak, i koji sa klupe predvodi jedan od najboljih trenera na svijetu Italijan Marcelo Lippi.

Misimovićev i Muslimovićev klub u ovom dvomeču ukupno je slavio rezultatom 3:2. Prošli vikend Guizhou Renhe na domaćem terenu slavio je sa 2:0 uz asistenciju Zvjezdana Misimovića, dok su danas pred 60.000 navijača na Tianhe stadionu poraženi rezultatom 2:1 od domaćeg Guangzhoua.

Misimović je i danas asistirao za jedini pogodak Guizhou Renhea na današnjem meču, a strijelac je bio Yu Hai. Feng Junyan i Conca bili su strijelci za pirovu pobjedu domaćina.

Naši internacionalci bili su među boljim akterima u redovima osvajača FA Cupa čiji će igrači kako pišu kineski mediji biti nagrađeni najvećom premijom u historiji svjetskog fudbala.

Vrijedi pomenuti da je Zlatan Muslimović teren napustio slomljenog nosa, nakon jednog od žestokih duela koje je vodio sa domaćom odbranom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.