Misimović najavljuje pobjedu

Nastavlja se takmičenje u Kupu UEFA

Misimović najavljuje pobjedu

Večeras su na programu revanš susreti šesnaestine finala Kupa UEFA. Reprezentativac Bosne i Hercegovine u dresu Wolfsburga Zvjezdan Misimović najavljuje dobar rezultat u revašu protiv PSG-a. Podsjetimo, Wolfsburg je u prvom susretu poražen sa 0:2 na Parku prinčeva.

Playmaker Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine uz nekadašnjeg prvotimca sarajevskog Željezničara Edina Džeku, udarna je snaga njemačkog bundesligaša.

 U razgovoru za Oslobođenje, Miske kaže kako očekuje povoljan rezultat u revanšu.

-    U prvom susretu nismo iskoristili mnogo izglednih prilika, što se u ovakvim utakmicama kažnjava. Zbog toga će nam u revanšu biti jako teško. Međutim, ove smo sezone pobijedili u svim susretima koje smo igrali na domaćem terenu, ako izuzememo remi sa Eintrachtom. PSG je u prednosti, ali mi moramo napasti od prve minute, želimo li nadoknaditi minus iz prve utakmice. Mislim da bi pobjednika mogla odlučiti činjenica da večeras igramo pred svojim navijačima, kazao je Misimović za Oslobođenje.

Misimović je dodao kako ga posebno raduje odlična forma svog saigrača iz Wolfsburga i reprezentacije BiH Edina Džeke, koji bi trebao biti najveća opasnost po gol Parižana.

Još jedan bh. internacionalac će večeras istrčati na teren. Semir Štilić će u dresu Lech Poznana gostovati na stadionu Friuli u Udinama protiv Udinesea. Prvi susret u Poljskoj završio je 2:2.

 Elvir Rahimić će sa svojim CSKA u Moskvi pokušati odbraniti odličan rezultat u duelu sa Aston Villom. Moskovska je ekipa, podsjetimo, u prvom susretu izvukla dobar rezultat, odigravši 1:1 na Villa Parku u Birminghamu.


Parovi
Metalist - Sampdoria
Hamburg - NEC Nijmegen
Twente – Marseille
Wolfsburg - Paris S.G.
Galatasaray – Bordeaux
Milan - Werder Bremen
Ajax – Fiorentina
Manchester City – Copenhagen
Standard Liege – Braga
Stuttgart - Zenit
Udinese - Lech Poznan
Saint-Etienne - Olympiakos
Deportivo La Coruna - Aalborg
Tottenham - Shakhtar
Valencia - Dynamo Kijev

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.