Misimović svojim golom odveo Guizhou u finale Kupa Kine

Odlična uvertira za Argentinu

Misimović svojim golom odveo Guizhou u finale Kupa Kine

Guizhou Renhe naših Zvjezdana Misimovića i Zlatana Muslimovića plasirao se u finale Kupa Kine nakon što je danas rezultatom 2:1 savladao Dallan kojeg sa klupe predvodi nekadašnji strateg Željezničara Simo Krunić.

I prvi susret identičnim rezultatom pripao je budućem finalisti, a strijelci su tada bili upravo Zlatan Muslimović i Zvjezdan Misimović.

Strijelci za pobjednički tim na današnjem meču bili su ponovo naš reprezentativac Zvjezdan Misimović koji je precizan bio u 7. minuti te Qu Bo u trećem minutu drugog poluvremena. Počasni pogodak za goste postigao Yu Dabao u 40. minuti susreta.

U finalu će protivnik Guizhou Renheu biti Beijing Guoan. Prva finalna utakmica na programu je 13. novembra, a revanš četrnaest dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti