Misimović: Trening kamp prioritet, ne odustajemo od južne tribine
Prvi čovjek Željezničara govorio je o planovima i aktivnostima koje klub namjerava sprovesti u narednom periodu. Najavio je timski rad koji će donijeti rezultate.

Novi predsjednik UO FK Željezničar

Misimović: Trening kamp prioritet, ne odustajemo od južne tribine

E. Škorić

Senad Misimović izabran je danas za novog predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar. Misimović je s mjesta predsjednika Nadzornog odbora prekomandovan na poziciju predsjednika Upravnog odbora, a istakao je na Skupštini kako je Trening centar prioritet kluba, kao i gradnja južne tribine.

Izabran je i novi predsjednik Nadzornog odbora kluba, a to je Marko Mitrović, dok je novi član NO Mirza Trbonja.

"Klub ima ozbiljan brend, te imamo duga 4.220.000 KM koji stoji. Dio je programiran. Pobrinut ćemo se da sportski segment ima dovoljno novca da možemo funkcionisati za ostvarivanje najviših ciljeva. Nijedan član uprave ne može reći da u decembru nije znao budžet", kazao je Misimović.

"Da bi klub uopšte računao na uspješnu budućnost imamo jedan uslov, jedan fokus. Mi moramo znati doći do trening kampa i to je najveći prioritet kluba u narednom periodu. Što prije to moramo riješiti i treba nam neko ko će gazdovati tim kampom. Nećemo se baviti sitnim projektima, bolje da ne radimo nikako. Nije samo trening kamp stvar koja je bitna, mi moramo razmišljati o tome kako ćemo obezbijediti nove generatore prihoda, te kako ćemo u najkraćem roku osposobiti glavni teren stadiona Grbavica. Kantonalni premijer je obećao novac i mi ćemo riješiti pitanje terena, ali nikada nećemo odustati od južne tribine. Nju ćemo graditi kada uslovi budu stečeni kako je objašnjeno na konferenciji za štampu. Zbog svega ovoga ćemo svi morati dati malo više od sebe i mi stičemo preduslove da u narednim godinama uduplamo ukupan prihod", dodao je Misimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukupni radovi na stadionu Grbavica koštali su tri miliona i dvije hiljade KM, a samo 13 posto u toj strukturi bilo je od organa vlasti. Godina koja dolazi je jako teška i treba znati postavljati model. Olakšavajuća okolnost je sportski segment jer tu imamo ljude sa vizijom kako unaprijediti. Nećemo dozvoliti da se primanja igrača dovede u pitanje, bez obzira na situaciju u klubu. Svaki mjesec ćemo znati da li smo osvarili ono što smo trebali i naravno pojačat ćemo upravljučku strukturu", kazao je Misimović.

Plaftorma koju je na Skupštini predložio Misimović je usvojena sa 36 glasova za i sa jednim suzdržanim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amar.k
trening kamp prioritet a teren njiva
3 5
ratip irats
Kad je klub transparentan, zasto se ne javno ne objave prihodi i rashodi? Isto tako, troskovi rekonstrukcije grbavice su javni, a nisu koliko je placeno?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti