"Želio sam titulu sa Željom, igranje za Hajduk je bilo ispunjenje mog sna"
Trofeje je osvajao u redovima mostarskog Zrinjskog. Isto je želio napraviti i sa FK Željezničar, ali jednostavno mu se nije dalo. Nedostajalo je sreće, pa je ubrzo i napustio tim sa Grbavice. Otišao je tek nekoliko kilometara dalje.

Tri puta osvajao titulu prvaka Premijer lige BiH

"Želio sam titulu sa Željom, igranje za Hajduk je bilo ispunjenje mog sna" · Intervju

S. Mlaćo

Mali je broj igrača u BiH koji se mogu pohvaliti da su tri puta osvajali titulu prvaka Premijer lige BiH. Danijel Stojanović (33) je ipak imao čast da bude među njima.

Mali je broj igrača u BiH koji se mogu pohvaliti da su tri puta osvajali titulu prvaka Premijer lige BiH. Danijel Stojanović (33) je ipak imao tu čast da bude među njima. U BiH je nastupao za Posušje, Zrinjski i Željezničar, trenutno brani boje Olimpika, a šampionski trofej je sve tri puta u BiH slavio u dresu popularnih Plemića.

Okušao se i u inostranstvu, tačnije portugalskom Nacionalu, a jedno vrijeme nosio je i dres splitskog Hajduka s kojim je također bio na tronu i sa peharom, ali ovaj put kao osvajač Kupa Hrvatske.

Kao veliko pojačanje stigao je u Željezničar, nije se naigrao te je došlo do raskida saradnje. Nije napuštio glavni bosanskohercegovački grad i skrasio se u Olimpiku, članu Prve lige Federacije BiH.

Tri titule sa prvaka sa Zrinjskim su priznaje nešto posebno. Bio je i kapiten, te ljubimac navijača.
"Kada osvojiš u životu neki trofej to je neopisiv osjećaj. Znaš zbog čega si se godinu dana trudio i borio, te to bude satisfakcija za sve učinjeno. Imao tu sam čast da budem kapiten jednog jako organiziranog kluba, posebno bih tu istakao gospodina Danka Šulentu koji je klub digao na visoke grane i koji zaista vodi brigu o najmanjim sitnicama, te sigurno može biti primjer mnogim drugima", priča Stojanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Sjajne igre u Zrinjskom donijele su mu sredinom 2010. godine transfer u portugalski Nacional.
"Period proveden u Portugalu je sigurno najveći izazov u karijeri. To je ipak liga koja se nalazi među deset najboljih na svijetu, još veća stvar je što sam iz Premijer lige BiH otišao u najjači rang portugalskog nogometa. Imao sam priliku igrati protiv vrhunskih igrača kao što su Hulk, Falcao, James Rodriguez i to razdoblje ću vječno pamtiti".

Iz Portugala se vratio u Hrvatsku. Ispunio je svoj san igrajući za Hajduk.
"Hajduk je klub za koji sam navijao od malih nogu i naravno moja želja i san je bio zaigrati na Poljudu u dresu Hajduka. Kada sam dobio poziv da dođem nisam se mislio nijedne sekunde i taj period pamtim kao najsretniji u svom životu, kada je karijera naravno u pitanju. Šlag na tortu je na kraju bilo osvajanje Kupa Hrvatske gdje sam uspio i upisati se u listu strijelaca u polufinalu, ali i finalu".

Na poziv Aldina Ćenana, tadašnjeg sportskog direktora Željezničara, u januaru ove godine stigao je na Grbavicu. Dugo su Plavi lutali u potrazi za pravim pojačanjem na poziciji lijevog beka i činilo se da je problem konačno riješen. Ipak, nije se naigrao, tačnije upisao je tek osam nastupa. Pri odlasku napravio je pomalo iznenađujući potez, bar za nogometaše na ovim prostorima.
"U Željezničar sam došao u nezgodnom trenutku. Zaostatak za timovima iz vrha je bio šest bodova, bili smo bliže ligi za opstanak nego borbi za prvaka, ali neću reći da dolazak na Grbavicu vidim kao grešku. Željo je veliki klub i ja sam to vidio kao izazov, te sam imao veliku želju da još jednom osvojim titulu prvaka. Nažalost, to se nije dogodilo. Imao sam i jednu povredu u tom periodu i nisam pružio dovoljno koliko sam mogao i zbog toga sam na svoju štetu raskinuo ugovor. Cijelu karijeru sam išao da pošteno radim i zaradim, a ne da se "uhljebim" i da uzimam platu samo zbog imena".

Svjestan je da je mogao puno više u svojoj karijeri. Ipak, zadovoljan je onim što je postigao, ističući da je u svim tim sredinama ostavio lijep i pozitivan dojam.
"Svakom igraču prođe kroz glavu da je mogao više i bolje, prije svega finansijski. Ipak, životno iskustvo i prijateljstva koja su ostala su za sva vremena. Ne žalim ni za čim, u svakom klubu mi je bilo najvažnije ostvariti pošten odnos sa ljudima u klubu i navijačima".

Skrasio se u Olimpiku. U posljednjih par utakmica posljednjeg dijela sezona bio je zasigurno jedan od najboljih pojedinaca u redovima popularnih Vukova sa Otoke. Vjeruje da se sa ovim timom može vratiti u premijerligaško društvo.

"Olimpik je moj trenutni klub i mogu vam reći da sam pun pozitivnih stvari što se tiče kluba i predsjednika Damira Dizdara koji se zaista trudi i koji je doveo klub na jedan visok nivo. Sigurno da je klubu po organizaciji mjesto u Premijer ligi što se nadam da ćemo na kraju i uspjeti osvariti. Ljudi koji vode klub to definitivno zaslužuju", dodao je lijevi bek Vukova sa Otoke Danijel Stojanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Danijel je u sretnom braku sa Valentinom, te u prvom mjesecu 2018. godine očekuju i prinovu.

Rođen je 18. augusta 1984. u Našicama (Hrvatska), a za Zrinjski je upisao 107 utakmica, Hajduk 22, Nacional 19, Željezničar 8. Za Olimpik je u prvom dijelu sezone ubilježio ukupno osam nastupa uz jedan pogodak i tri asistencije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi