Misimović u najboljem timu 20. kola
Misimović proslavlja pogodak protiv Eintrachta

Prema izboru zvanične stranice Bundeslige

Misimović u najboljem timu 20. kola

Trend briljantnih partija bosanskohercegovačkih fudbalskih reprezentativaca u Bundesligi nastavljen je i proteklog vikenda. Pogotke za svoje timove postigli su Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Edin Džeko (Wolfsburg) i Sejad Salihović (Hoffenheim), a ovaj prvi izabran je i u najbolji tim 20. kola njemačke elite i to na zvaničnoj stranici Bundelige.

Misimoviću je ovo peti izbor u idelnu postavu kola, a ovoga puta to je zaslužio zbog pogotka postignutog na gostovanju u Frankfurtu, te briljatne igre u ofanzivi, kada je konstatno bio prijetnja domaćem golmanu.

Osim našeg Misketa, u najboljem timu 20. kola još su i četvorica igrača Herthe, lidera Bundeslige, koja je u subotu savladala Bayern sa 2:1. Čudotvorni golman Jaroslav Drobny zaustavio je gotovo sve pokušaje bavarskih napadača, a tu su još i dvojica stopera, Arne Friedrich i Josip Šimunić. Naravno, neizostavno mjesto u idelnih 11 zauzeo je ukrajinski napadač Andrey Voronin, koji je dva puta matirao golmana Bayerna.  

Uprkos porazu u Berlinu, u najboljem timu je i lijevi bek Bayerna, Philipp Lahm, dok je na desnom boku Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen). Uz Castra, u najboljem timu su još trojica „apotekara“ Simon Rolfes, Patrick Helmes i Tranquillo Barnetta. Mjesto među 11 najboljih izborio je i Stuttgartov veznjak Thomas Hitzlsperger.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.