Misimovićev Dinamo lako u play-off, prošao i Genk

Evropska liga

Misimovićev Dinamo lako u play-off, prošao i Genk

Edmir Škorić

Saznali smo i prve učesnike play-offa Evropske lige. Na pragu grupne faze su Genk, Dinamo Moskva i Horsens. 

Momčad moskovskog Dinama deklasirala je škotski Dundee United u uzvratu s 5:0. Škoti su se potajno nadali uspjehu nakon 2:2 iz prve utakmice, no Rusi su objektivno daleko jači u ovom trenutku, što su i večeras pokazali.

 

Već nakon 40 minuta igre, u periodu kada su Semšov, Kokorin i Yusupov  tresli mrežu gostiju, sve je bilo riješeno. U nastakvu je Sapeta s dva pogotka (83. i 89.) riješio sve dileme. Za Ruse je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović.

 

Genk je i drugi put s 2:1 savladao Aktobe iz Kazahstana. Ovaj put pogocima Nadsona i Buffela, koji je bio strijelac i u prvom susretu, a prethodno je Aktobe stigao do vodstva u 31. minuti preko Kenzhisarieva.

 

U skandinavskom okršaju, Horsens (Danska) je s 3:2 slavio kod Elfsborga (Švedska) i prošao dalje s ukupnim rezultatom 4:3 (1:1 prvi susret). Susret kiparske Omonije i beogradske Crvene zvezde završen je ponovo rezultatom 0:0, pa su u toku produžeci.

 

Evropska liga, treće pretkolo:

 

Aktobe - Genk 1:2 (Kenzhisariev 31/ Nadson 36, Buffel 53)

Dinamo Moskva - Dundee 5:0 (Semshov 2, Kokorin 23, Yusupov 40, Sapeta 83, 89)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Elfsborg - Horsens 2:3 (Nilsson 6, Elm 18/ K. Jorgensen 3, Kortegaard 13, 36)

Omonia - Crvena zvezda 0:0 (u toku produžeci)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.