Miske asistirao za pobjedu
Misimović je uz Grafitea bio najboji u dresu Wolfsburga večeras

Liga prvaka, grupe A i B

Miske asistirao za pobjedu

U dvoboju bh. reprezentativaca u Ligi prvaka, uspješniji je bio dvojac iz Njemačke, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko u dresu Wolfsburga bili su bolji od CSKA iz Moskve, za koji je igrao Elvir Rahimić.

Trener Vukova Armin Veh odlučio je od prve minute zaigrati u izrazito ofanzivnoj formaciji, sa tri napadača: Edin Džeko, Grafite i Obafemi Martins. Međutim, i pored tri napadača u vrhu napada, aktuelni prvak Njemačke u prvih pola sata igre nije ozbiljnije zaprijetio golu CSKA na kojem je stajao Igor Akinfeev.

U prvih 30 minuta igre vrijedi izdvojiti samo šut Gentnera sa dvadesetak metara, ali je Akinfeev ipak bio uspješniji. U 34. minuti, fudbaler CSKA i reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić zaradio je žuti karton zbog starta nad kolegom iz reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem.

Asistencija Misimovića

A upravo je Misimović bio u centru pažnje kada je u 36. minuti sjajnom loptom uposlio Grafitea, koji izbija sam pred Akinfeeva i kroz noge mu šalje loptu u mrežu, te Wolfsburg vodi sa 1:0. Slavlje na tribinama se nije praktično ni stišalo, a već je bilo 2:0.

Igrao se 41. minut kada Šemberas povlačenjem za dres u kaznenom prostoru CSKA obara Grafitea, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je sam Grafite koji svojim drugim golom donosi prednost Vukovima od 2:0, a pri tom se rezultatu i otišlo na odmor.

U nastavku CSKA je najbolju priliku imao u 67. minuti kada je po desnoj strani sjajno prošao Krasić i dobro centrirao, ali u šesnaestercu domaćih nisu se snašli Piliev i Dzagoev, te je i ova prilika otišla u nepovrat.

Asistent kod prvog gola Vukova Zvjezdan Misimović oprobao je svoj šut u 70. minuti, ali lopta ipak odlazi daleko od gola reprezentativnog golmana Rusije. U posljednjih dvadesetak minuta prvak Njemačke se povukao, a Moskovljani su preuzeli terensku inicijativu i bivali sve opasniji po gol Diega Benaglia.

CSKA se ne predaje

Kruna terenske inicijative stilga je u 76.minutu kada je Dzagoev lijepim pogotkom smanjio na 1:2. Nakon primljenog gola, Vukovi su se malo trgnuli, te ponovo počeli težište igre prenositi na polovinu gostiju. Najbolju priliku je imao Miske, koji je sjajno reagovao na dodavanje Zianija, ali je Akinfeev pokazao zašto su za njega zainteresovani Manchester United i Bayern, te je odličnom odbranom skrenuo loptu u korner.

Wolfsburg je zapečatio pobjedu trećim golom Grafitea četiri minute prije kraja utakmice. Edin Džeko se odlično prikrao iza Ignaševiča, uzeo muloptu i uposlio Schafera, koji asistira Grafiteu za hat-trick.

U drugom susretu iz grupe B, Manchester United dugo je lomio otpor Besiktasa u Istanbulu. Ipak, Crveni đavoli su stigli do minimalne pobjede i to golom veterana Paula Scholesa u 77. minuti.



Bayern slavio u Izraelu

Grupa A večeras je ponudila susrete između Maccabija i Bayerna, te Juventusa i Bordeauxa. Nakon prvih 45 minuta u Izraelu rezultat je glasio 0:0, a onda je Bayern demonstrirao snagu. Prvo je Daniel van Buyten pogodio za 1:0 u 64. minuti, da bi sa svoja dva gola Muller postavio konačnih 3:0 za Bavarce.

Juventus je kiksao na svom stadionu protiv Bordeauxa, remiziravši 1:1. Nekadašnji napadač Udinesea Vicenzo Iaquinta doveo je Staru damu u prednost golom u 63. minuti, ali je bod Žirodincima donio Jaroslav Plašil 12 minuta kasnije. U sastavu torinskog kluba nije bilo Hasana Salihamidžića, ali ni Alessandra Del Piera i Brazilca Diega.



Rezultati

Grupa A
Juventus - Bordeaux            1:1
Maccabi Haifa - Bayern         0:3

Grupa B
Besiktas - Manchester United    0:1
Wolfsburg - CSKA             3:1

Besiktas - Manchester United    0:1



Juventus - Bordeaux 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.