Miske igrač sezone u Wolfsburgu
Zvjezdan Misimović

U izboru portala Goal.com

Miske igrač sezone u Wolfsburgu

U izboru portala Goal.com reprezentativac Bosne i Hercegovine i vezista Wolfsburga Zvjezdan Misimović najbolji je igrač trenutno prvoplasirane ekipe njemačke Bundeslige.

Najprijatnije iznenađenje sezone u Njemačkoj je svakako ekipa Wolfsburga, koja trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli Bundeslige i koja je proljetnu polusezonu odigrala fantastično. Nije zahvalno odrediti šta je tačno razlog ovako dobrim igrama Wolfsburga.

Portal Goal.com nominovao je pet igrača Wolfsburga koji konkurišu za igrača sezone u ovom klubu. Na listi nominovanih su se našli golman Diego Benaglio, Grafite, Marcel Schaefer, te bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Izbor se potom suzio na Grafitea i sjajni bh. dvojac, a portal Goal.com odlučio je „trofej“ najboljeg igrača sezone u Wolfsburgu dodijeliti sjajnom playmakeru ove ekipe i reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdanu Misimoviću.

Svoju odluku ovaj portal objašnjava ovako:
Bosanci uživaju u Bundesligi ove sezone, dok se Vedad Ibišević i Edin Džeko nalaze u samom vrhu liste strijelaca. Međutim, playmaker Zvjezdan Misimović je možda ipak prvo ime BiH u njemačkom prvenstvu. Grafite i Džeko pune naslovnice svojim golovima, ali je Misimović taj koji vuče sve konce igre sa sredine terena. Do sada je podijelio nevjerovatnih 18 asistencija u Bundesligi, a i sam se šest puta upisao u strijelce“, navodi novinar ovog portala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.