Miske: Moramo se koncentrisati na sebe

Wolfsburg dočekuje Borussiju Dortmund

Miske: Moramo se koncentrisati na sebe

Ekipa Wolfsburga, bh. reprezentativaca Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, večeras će ugostiti Borussiju Dortmund. Pobjeda je ekipi iz „vučijeg grada“ neophodna u pohodu na titulu.

Na ovom susretu mogao bi se naći i veliki broj skauta, čiji je zadatak ne samo Džeko, već i Miske, koji je svojim igrama na sebe privukao pažnju njemačkih fudbalskih giganata.

Da je za našim „zmajevima“ poludila cijela fudbalska Evropa dokaz su Edin Džeko, Vedad Ibišević, Semir Štilić, pa naravno i Zvjezdan Misimović. Kažemo naravno jer prema mišljenju većine fudbalskih analitičara upravo je Miske ključni igrač u mašineriji tima koji se trenutno nalazi na čelu njemačke Bundeslige.

Werder je pokazao interes za dovođenjem reprezentativca Bosne i Hercegovine, s obzirom da će na kraju sezone vjerovatno ostati bez svog virtuoza Diega. Slično je i sa Bayernom koji traži zamjenu za Francka Riberya. Međutim, Miske za sada nema vremena za spekulacije i nagađanja.

Wolfsburg večeras igra možda i odlučujuću utakmicu u okviru 32. kola Bundeslige, a protivnik je Borussija iz Dortmunda. Miske i Džeko imaće veoma jakoj protivnika, koji ima sedam pobjeda u nizu i nalazi se u velikoj formi.

-    Moramo se koncentrirati isključivo sami na sebe. Odigrali smo sjajnu sezonu koju ne smijemo uništiti. Priznajem, uzdrmala nas je najava odlaska trenera Felixa Magatha. On je veliki trener i umnogome je doprinio razvoju svog igrača u našoj ekipi, kazao je reprezentativac Bosne i Hercegovine za njemačke medije.

Tri kola prije kraja sezone, Wolfsburg se nalazi na prvom mjestu, sa istim brojem bodova (60) kao i minhenski Bayern, ali i sa boljom gol razlikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.