Miske najskuplji bh. igrač u Njemačkoj
Edin Džeko je procijenjen na 7,5 miliona eura

Prema procjenama transfermarkt.de

Miske najskuplji bh. igrač u Njemačkoj

Zvjezdan Misimović je najskuplji od bh. internacionalaca koji igraju u Bundesligi, procjena je njemačke web stranice transfermarkt.de.

Sjajni vezista reprezentacije Bosne i Hercegovine i njemačkog bundesligaša Wolfsburga procijenjen je na devet miliona eura i nalazi se među 25 najskupljih fudbalera u Njemačkoj.

Njegov saigrač u reprezentaciji BiH i Wolfsburgu, Edin Džeko, također je jako dobro plasiran, jer je procjena da nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara u ovom trenutku košta 7,5 miliona eura.

Najbolji strijelac Bundeslige i napadač Hoffenheima Vedad Ibišević „košta“ koliko i Džeko – 7,5 miliona eura, s tim da je cijena Ibiševiću nakon nesretne povrede poprilično pala, pa je za očekivati da, kada se bh. as vrati na fudbalske terene i cijena naglo skoči.

Sejad Salihović još je jedan od kolonije bh. internacionalaca u Njemačkoj koji vrijedi mnogo. Procjena za Salihovića iznosi oko šest miliona eura, dok je Said Husejnović procijenjen na 900.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.