Misketov Dinamo slavio novu pobjedu

Zahirović utakmicu ogledao s klupe

Misketov Dinamo slavio novu pobjedu

U zaostaloj utakmici 7. kola ruske Premijer lige Dinamo Moskva je u gostima bio bolji od Spartak Nalchika sa 3:2, a bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović je utakmicu počeo od prve minute.

Dinamu nije trebalo mnogo- samo osam minuta - da dođe do prednosti. Mrežu domaćeg golmana Fredriksona zatresao je mladi vezista Aleksander Sapeta, a tim rezultatom je završilo i prvo poluvrijeme u kojem je u 42. minuti Misimović zaradio žuti karton.

U 54. minuti je Fyodor Smolov udvostručio prednost Dinama, a četiri minute kasnije Misimovića je na terenu zamijenio hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović. Treći pogodak Dinamo je postigao u 67. minuti, a zabio ga je Aleksander Samedov.

Spartak je golovima Milića u 81. i Berkhamova u 88. minuti uspio smanjiti rezultat, ali ne i doći do boda. Kod Spartaka je utakmicu sa klupe ogledao Adnan Zahirović. Dinamo je nakon sedam kola peti sa tri boda zaostatka za vodećim Zenitom, dok je Spartak pretposljednji sa 5 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.