Oršić pokazao Daliću da zaslužuje igrati, a onda izašao prvi pred novinare

Hrvati ispali s Eura

Oršić pokazao Daliću da zaslužuje igrati, a onda izašao prvi pred novinare

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske poražena je večeras od Španije sa 5:3 u meču osmine finala Evropskog prvenstva.

Hrvatska i Španija odigrale su zaista nevjerovatnu utakmicu na Parken stadionu u Kopenhagenu, a na kraju pobijedila je Crvena furija nakon produžetaka sa 5:3.

Španci su u finišu meča vodili sa 3:1 nakon što su stigli do preokreta i činilo se da je već tada bilo sve riješeno.

No, onda je Dalić u igru ubacio Mislava Orišća koji je kreirao preokret. Orišić je prvo pogodio za 3:2, a zatim je u 92. minuti asistirao Pašaliću za 3:3.

Ipak, Hrvati su početkom prvog produžetka propustili dva zicera da totalno preokrenu meč što su Španci uspjeli da kazne i na kraju su slavili sa 5:3.

Nakon ispadanja s Evropskog prvenstva prvi ispred hrvatskih novinara pojavio se upravo Oršić koji je pokazao da je zaslužio dosta veću šansu na Euru.

"Prvo bih se htio zahvaliti našim navijačima koji su nas došli podržati u ovako velikom broju. Pred kraj utakmice smo pali, a oni su svaku šansu iskoristili i zasluženo pobijedili", rekao je Oršić i dodao.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Nismo uspjeli zabiti gol kad se lomila utakmica, ali šta je, tu je. Teško je sada pričati o tome".

Španija ide u četvrtfinale gdje će igrati protiv pobjednika iz večerašnje utakmice između Francuske i Švicarske.

Top Komentari

velez mo
Kemal Ahmetovic je bacio ovu odlicnu utakmicu u drugi plan,koji profesionalizam,samo hocemo malo vise informacija ko je cija baba,sta se kuha u koga,malo vise ovih narodskih prica,Kemo majstore
7 2
Jugovina
Ovo je prekrasna zemlja samo je steta sto je puna glupih, neukih i zaostalih ljudi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi