"Mislim da spremni dočekujemo nastavak prvenstva"

Borac savladao Metalleghe iz Jajca

"Mislim da spremni dočekujemo nastavak prvenstva"

Samir Mlaćo

Borac je jučer u generalci pred početak drugog dijela sezone sa 3:0 savladao Metalleghe iz Jajca, te pokazao veoma dobru formu. Za Banjalučane su pogađali Karić, Kunić i Puzigaća, a šef struke Velikana iz Platonove Igor Janković mogao je biti zadovoljan viđenim.

"Cijele pripreme kad se sabere i oduzme smo kvalitetno odradili, bilo je i dobrih i loših momenata, baš kao i na današnjoj utakmici. U prvom dijelu je bilo više dobrih situacija do golova, ali malo nervoza i pritisak zbog skorog početka prvenstva su doprinijeli i do nekih malih grešaka. To se na takmičarskim mečevima ne smije dešavati. Korektno smo odigrali, u nastavku su priliku dobili svi igrači da vidimo na koga možemo ozbiljno da računamo za veću minutažu. Sve nam je jasno i mislim da spremni dočekujemo nastavak šampionata“, izjavio je trener Borca.

Defanzivac Borca Branko Ojdanić smatra da su cjelokupne pripreme odrađene na visokom nivou.

"Dobro smo i odigrali sve utakmice, izuzeci su padovi na nekim mečevima od 10 ili 15 minuta, ali generalno mislim da smo se publici predstavili u dobrom svjetlu. Sada nam slijedi Radnik i svjesni smo da nas očekuje težak teren i težak protivnik, ali nadamo se da ćemo sve prebroditi uz volju, htijenje i zajedništvo i da ćemo izboriti što povoljniji rezultat, istakao je Ojdanić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će takmičenje u Premijer ligi BiH nastaviti u nedelju, 18. februara kada će od 14.30 sati gostovati kod Radnika u Bijeljini.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi