"Mislim da znam ko je novi trener Real Madrida"

Salvatore Garritano za CalcioNapoli24

"Mislim da znam ko je novi trener Real Madrida"

Edmir Škorić

Bivši italijanski nogometaš Salvataro Garritano mogao bi nam svima olakšati izjavom da "70 posto zna ko je novi trener Real Madrida".

Real Madrid je nedavno ostao bez Zinedinea Zidanea, koji je neočekivano napustio klub poslije treće uzastopne Lige prvaka, pa su Kraljevi primorni da pronađu novog trenera.

Koketira se s raznim imenima, Mauricio Pochettino bio je najozbiljniji kandidat, no Tottenham traži previše novca, a Argentinac je odlučan da ostane u Engleskoj, te je i sam nedavno rekao da nema šansi da ode u Real.

Ali Garritano smatra da zna ko će zasjesti na klupi Reala.

"Mauricio Pochettino nalazi se u kompleksnoj situaciji. S Tottenhamom je nedavno parafirao novi ugovor, a ujedno mu Real Madrid nudi trenersku klupu. Međutim, Real Madrid neće još dugo čekati. Ne dobije li potvrdan odgovor, okrenut će se Mauriziju Sarriju koji figurira kao alternativa. Međutim, osobite razlike između njih dvojice i nema. Izbor je takav da kao da birate između BMW-a i Ferrarija. Pričao sam s pojedinim Realovim direktorima i 70 posto sam siguran da ćemo naredne sezone na Realovoj klupi gledati Maurizija Sarrija. Real Madrid je veliki klub koji ne čeka. Već do ponedjeljka mogao bi objaviti ime novog trenera", procijenio je Salvatore Garritano za CalcioNapoli24.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brojna su se imena spominjala proteklih dana, no čini se da se krug sužava i Sarri postaje najozbiljniji kandidat za Realovu klupu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi