Misterija koja to nije: Ko je zvao Alena Halilovića?

Mamići demantovali sami sebe

Misterija koja to nije: Ko je zvao Alena Halilovića?

Nakon što smo po ko zna koji put pokušali objasniti braći Mamić i novinarima pod njihovom kontrolom kako Safet Sušić nije pozvao Alena Halilovića u reprezentaciju BiH, na službenoj stranici Dinama oglasio se Zoran Mamić.

Braća Mamić, kroz "svoje" novinare i medije u Hrvatskoj, posljednjih dana pokušavaju plasirati priču kako je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić uputio poziv Alenu Haliloviću za utakmicu protiv Slovenije 6. februara u Ljubljani.

Naravno, to nije istina, a SportSport.ba je već pisao kako poziv nije uputio selektor Sušić, već predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, te da poziv Haliloviću nije poziv u reprezentaciju, već je mladi veznjak Dinama pozvan kao gost.

Međutim, Mamići i novinari pod njhovom palicom (ne)svjesno žmire pred ovom činjenicom, pa su na službenoj stranici Dinama izadali demant.

Međutim, demantovali su sami sebe.

"Nakon medijskih napisa u kojima su iznesene neistine o nepostojanju kontakta NS Bosne i Hercegovine prema našem igraču Alenu Haliloviću GNK Dinamo je odlučio javno iznijeti sve informacije.

Početkom prošloga tjedna, točnije 8. siječnja, u klub je stigao službeni poziv od strane NS BiH na ime Alena Halilovića da bude njihov "gost na prijateljskoj utakmici Slovenija - Bosna i Hercegovina koja se igra 6.2.2013. te se upozna sa selektorom gosp. Safetom Sušićem, stručnim štabom i igračima A reprezentacije BiH", kako stoji u pozivu.

Na službeni poziv te još jedan mail u kojem piše kako je promijenjeno mjesto odigravanja te će se utakmica igrati u Ljubljani, sportski direktor Dinama Zoran Mamić odgovorio je sljedećim mailom:

"Poštovani gospodine izborniče Safet Sušić,

 Slobodan sam vas izvijestiti u ime našeg igrača Alena Halilovića da je on vrlo počašćen vašim pozivom i uvrštenjem na spisak za nacionalni A tim i jako vam se zahvaljuje, no isto tako vas moli za još jedno vrijeme kako bi mogao donijeti odluku. Još jednom Vam veliko hvala u njegovo ime", navodi se na službenoj stranici Dinama.

Mamići su ovog puta demantovali sami sebe. U prilogu su stavili poziv koji je Haliloviću stigao iz N/FSBiH i u kojem su potpisani Begić i generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković. U pozivu JASNO stoji kako je Halilović pozvan kao gost, te nema govora o nekom "uvrštanju u nacionalni A tim", kako to piše Zoran Mamić.

Mamići zajedno sa svojim potrčcima iz hrvatskih medijskih kuća bi trebali možda još jednom dobro pročitati poziv koji je stigao na adresu Dinama. Osim toga, Zoran Mamić je svoj e-mail adresirao Sušiću, iako on nije poslao poziv Haliloviću.

Ipak, teško je za očekivati da su Mamići sa podobnim novinarima previdjeli činjenicu da Halilović nije dobio poziv za reprezentaciju. Vjerovatno im mnogo ljepše izgledaju naslovi "Halilović odbio BiH", ili tako slično. Prljave igre nisu strane braći Mamić, samo čudi veliki odjek koje su njihove igre imale među hrvatskim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.