Mitrović 10 poena za Kavalu, Pašalić dva za Aris

Mitrović 10 poena za Kavalu, Pašalić dva za Aris

Midhat Šljivak

Danas su u 3. kolu grčke A1 lige na parket izašla dva košarkaša iz Bosne i Hercegovine. Nemanja Mitrović sa Kavalom je poražen na domaćem terenu od Panioniosa 87:84, dok je Aris Muhameda Pašalića slavio nad Ilsiakosom 64:63.

Kavala je odigrala odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali 11 poena prednosti 43:32, ali im se u nastavku susreta igra u potpunosti raspala. Gosti su punili koš iz svih pozicija, te su na kraju slavili pobjedu od tri razlike.

Nemanja Mitrović je za Kavalu ubacio 10 poena, a imao je i pet skokova i tri asistencije. Kod gostiju Pappas je bio fantastičan sa 32 poena i osam skokova.

Aris Muhameda Pašalića je savladao na svom parketu u neizvjesnoj završnici Ilsiakos 64:63. Tokom prvog poluvremna Aris je bio mnogo bolji, te je na poluvremenu imao 10 razlike 31:21. Ipak. gosti u nastavku igraju mnogo bolje. Uspjeli su okrenuti utakmicu u svoju korist, ali neizvjesna završnica je ipak pripala Arisu koji je slavio sa poenom prednosti.

Muhamed Pašalić je za nešto više od 16 minuta na parketu ubacio dva poena, te je imao i dvije asistencije i tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.